Framtida flytt. Polisen har sina lokaler på Hästskovägen i Jakobsberg, men planen är att om några år ha ett helt eget polishus på plats någonstans i Järfälla. Foto: Louise Bornhall

Järfälla kan få nytt polishus

Tidigare i år var det tal om att polisstationen i Jakobsberg skulle behöva flytta tillfälligt när lokalerna renoveras. Nu ser de ut att bli kvar – men inom några år kan ett helt nytt polishus vara på plats i kommunen.

  • Publicerad 16:25, 5 nov 2018

Det var i början av februari som StockholmDirekt rapporterade om att polisen, som har sina lokaler på Hästskovägen i Jakobsberg, letade nya lokaler tillfälligt eftersom de skulle renoveras.

Men som det ser ut nu kommer polisen att kunna vara kvar i lokalerna, som polisen bland annat delar med Trafikverket, även under renoveringen. Planen på lång sikt är dock en annan.

– Man har tagit ett beslut om att vi ska leta efter en plats i Järfälla att bygga ett helt nytt polishus på. Vi har en bra dialog med kommunen och letar efter strategiskt läge som är någorlunda centralt för medarbetare och medborgare, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef för Järfälla/Upplands-Bro.

Brotten ska utredas lokalt

Planen är att den nya stationen ska vara på plats inom tre till fyra år. Då kommer radiobilarna att utgå från Jakobsberg, och inte Sollentuna som i dag.

– Det är alltid positivt med en ny och bra lokal, som är anpassad utifrån de förutsättningar som vår nya organisation kräver. Syftet är också att så många brott som möjligt ska utredas så lokalt som möjligt, säger Jörgen Karlsson.

Tills dess är alltså planen att vara kvar i de befintliga lokalerna, och polisen har en dialog med fastighetsägaren för att kunna få dit fler delar av verksamheten som inte ligger i Jakobsberg i dagsläget.

Stockholm Direkt