Vinnare. Ove Rickardsson (vd), Emelie Henricson (redaktionschef) och Louise Bornhall (reporter) tog hem priset för Årets reportage i klassen samhälle på årets gratistidningsgalan. Foto: Andreas Jeninsche

Järfälla tidning tar hem pris för Årets reportage

Vårt reportage om 60 år med kvinnliga poliser vann ikväll pris för Årets bästa samhällsreportage på årets gratistidningsgala.

  • Publicerad 22:14, 29 mar 2019

Direktpress andra vinst under kvällen blev det prestigefyllda priset för Årets reportage i klassen samhälle för 60 år med kvinnliga poliser, som gjordes för Järfälla tidning och publicerades på StockholmDirekt.

Bilderna togs av Mikael Andersson och reportaget skrevs av Louise Bornhall.

– Det känns viktigt att uppmärksamma kvinnors arbetsvillkor och hur de har förändrats genom tiderna. Jag fick inspiration efter att ha besökt Nordiska museets 50-talsutställning. Där fanns en tidslinje och vid året 1958 kom de första kvinnliga poliserna ut i tjänst, säger Louise Bornhall.

Hur känns det?

– Det känns jättebra, inte minst för att jag kunde ta den här idén från ax till limpa, säger Louise Bornhall.

Reportaget fick en personlig hyllning av kvällens konferencier Claes de Faire, till vardags chefredaktör på samhällsmagasinet Fokus, för att vara ett imponerande journalistiskt arbete.

Årets gratistidning blev Annonsbladet Dalarna och Årets lokalsajt blev Mitti.se.

SkärholmenDirekt belönades med priset Årets initiativ för en specialbilaga i samband med Skärholmens 50-årsjubileum.