Visionsbild. Sveatorget där den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden kommer att ligga. Foto: Tovatt Architects and Planners

Järfälla utlyser tävling för nya kvarter

Mellan 18 mars och 6 maj kan intresserade byggherrar delta i Järfälla kommuns markanvisningstävling för Barkarbystaden. Det gäller två kvarter som ska byggas i direkt anslutning till tunnelbanan.

  • Publicerad 15:54, 18 mar 2020

Den 16 mars tog kommunstyrelsen i Järfälla beslut om markanvisningstävlingen för Barkarbystadens fjärde etapp.

De två kvarteren som kommunen nu söker exploatörer till är kvarter 9 och 11, som ligger i direkt anslutning till den nya tunnelbanan.

Kvarter 9 har entré till tunnelbanan från gatan och kvarter 11 ligger mitt emot det centrala Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation kommer att ligga.

– Det här är två väldigt centrala och viktiga kvarter i Barkarbystadens utveckling till modern, hållbar, social och livfull stadsmiljö. Kvarteren ska bidra med attraktiva bottenvåningar och verksamheter som skapar dynamik i staden, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation, i ett pressmeddelande.

I området som markanvisningstävlingen gäller är tanken att det ska finnas bostäder, kontor, vårdverksamhet och butiker.

Barkarbystaden IV

✓ Kvarter 9 har entré till Barkarbystadens tunnelbanestation i gatuplanet. Totalt omfattar kvarteret 30 000 kvadratmeter BTA (bruttoarean, som är summan av alla våningsplan), varav 10 700 kvadratmeter för centrumverksamheter.

✓ Kvarter 11 ligger mitt emot det centrala Sveatorget med Barkarbystadens tunnelbanestation och omfattar totalt 27 000 kvadratmeter BTA, varav 2 800 kvadratmeter för centrumverksamheter.

Källa: Järfälla kommun

Visa merVisa mindre