Aspnäskyrkan ordnar traditionsenligt Valborgsfirande i år, men uppmanar folk att ställa bilen hemma. Bilden är från ett tidigare år. Foto: Aspnäskyrkan

Järfällaarrangör varnar för trafikkaos på Valborg

När våren firas in på Baset vid Görväln står bilarna på rad längs Mälarvägen. Men den traditionen måste brytas i år - den nybyggda cykelbanan omöjliggör nämligen parkering där.

  • Publicerad 16:40, 10 apr 2018

Den traditionsenliga majbrasan på Baset drar massor av vårfirande Järfällabor varje år. Många kommer körandes i bil.

– Det brukar bli 100-tals bilar på rad längs Mälarvägen, säger Johan Valinder, pastor i Aspnäskyrkan, som arrangerar Valborgsfirandet.

Men så kommer det inte att bli i år. Under vintern har nämligen en cykelväg byggts längs Mälarvägen, och nu går det inte längre att parkera där.

Uppmanar att gå eller cykla

På sin hemsida tipsar Aspnäskyrkan Valborgsfirare att ställa sig på Görvälnbadets parkering, vid Jakobsbergs båtklubb, vid Görvälns slott eller längs Råstensvägen. Endast utryckningsfordon och arrangörsfordon tillåts använda Basetvägen, uppger församlingen.

Men enligt Johan Valinder räcker inte de platserna till om lika många som vanligt väljer att köra till Valborgsfirandet i år. Han hoppas därför att besökarna lämnar bilen hemma för att undvika trafikkaos.

– Det vore tråkigt om folk kommer med bil och måste åka hem igen. Vi uppmanar alla som har möjlighet att gå eller cykla att göra det, säger Johan Valinder.

Valborg på Baset

Preliminära tider:

Kl 18.30: Servering och aktiviteter öppnar. Det blir bland annat musikframträdanden, hoppborg och korvgrillning.
Kl 19: Program från scenen med bl.a. sång, musik och vårtal.
Kl 20.40: Brasan tänds
Kl 21: Järfälla Brass Band spelar
Kl 21.30: Slut (Inget fyrverkeri)

(Församlingsgården Baset ligger på Basetvägen 4 mellan Görvälnsbadet och Viksjö båtklubbar)


 

Stockholm Direkt