Järfällas sista musikklass går ut i vår. Nu satsar de på en sista stor konsert - för att samla in pengar till välgörenhet. På bilden syns från vänster: Måns Jota, Erik Hornegård, Lina Forslund, Sara Lättman, Stina Eriksson och Emilia Holländer. Sittande: Amanda Larsson, Sofie Vide och Terese Bååth. Foto: Privat

Järfällas sista musikelever samlar in pengar till välgörenhet

Järfällas sista musikelever tar studenten i vår. Då satsar de på en stor välgörenhetskonsert för att samla in pengar till Rädda Barnen.

  • Publicerad 16:33, 20 mar 2017

Amanda Larsson är en av eleverna som går estetprogrammet med inriktning musik på Järfälla gymnasium. Hon och hennes klasskompisar blir de sista eleverna på programmet, som lades ner i fjol.

Men de sista eleverna tänker inte snåla på konserterna för det. Den 31 mars ordnar de välgörenhetskonsert till förmån för Rädda Barnen i skolans aula.

– Vi skänker alla intäkter till Rädda barnen, och spela låtar som har med ämnet att göra. Vi fokuserar mest på kriget i Syrien, säger Amanda Larsson.

I repertoaren finns till exempel "Heal the world" med Michael Jackson.

– Vi har valt låtar som vi kopplar till krig, fred och hopp, säger Amanda Larsson.

"Ville göra skillnad"

På scen kommer de att vara fyra sångare och ett band med fem musiker. Alla elever på musiklinjen. Just nu förbereder sig klassen inför konserten, som blir den sista av Järfällas musiktreor.

– Vi kände redan i början av tvåan att vi ville göra något större i slutet på trean. Det var så vi kom på det. Och vi kände att vi ville göra något för någon annan och göra skillnad, säger Amanda Larsson.

Har ni något mål för hur mycket ni vill samla in? 

– Nej, egentligen inte. Så mycket som möjligt!

Biljetterna släpptes i förra veckan på Tickster.se och kostar 125 kronor för vuxna och 75 kronor för barn och unga mellan 7 till 18 år.

Totalt har 400 biljetter släppts till konserten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42