DUBBELFILIGT. De snedställda parkeringsplatserna blir kvar när Järnvägsgatan blir dubbelfilig. Foto: Jonny Andersson

Järnvägsgatan blir dubbelfilig

På måndag påbörjas arbetet med att dubbelrikta hela Järnvägsgatan. I och med trafikomläggningen försvinner parkeringsplatserna närmast trottoaren/husfasaderna från Esplanaden till Stationsgatan.

  • Publicerad 09:28, 14 aug 2020

Järnvägsgatan ska fram till månadsskiftet oktober-november överta biltrafiken och de busslinjer som i dag trafikerar Sturegatan och på måndag inleder Trafikverket arbetet med att nattetid göra sträckan mellan Esplanaden och Rosengatan framkomlig.

För att det ska vara möjligt behöver Sundbybergs stad ta bort parkeringsytor.

– Vi försöker göra så små förändringar som möjligt. De tvärställda parkeringsfickorna planeras vara kvar, däremot kan bilar inte parkeras längsmed trottoaren mellan Esplanaden och Stationsgatan, säger Michael Stjärnekull, trafikchef Sundbybergs stad.

Blir det inte väldigt trångt?

– Det blir trångt men det ska vara möjligt för fordon att mötas. Även två bussar. Trafikanterna får ta det försiktigt och visa hänsyn, säger Michael Stjärnekull.

När Järnvägsgatan i slutet av nästa vecka är framkomlig i båda riktningarna stängs Sturegatan av för all fordonstrafik mellan Brunnsgatan och Esplanaden. Det är fjärrvärmearbete som ska utföras. Detta arbete, som är ett led i nedgrävningen av järnvägen och nya stadskärnan, beräknas vara klart i slutet av oktober.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48

Barnens förslag blev till ny sagoskog i Hallonbergen

Nyheter "Roligt att klättra" Barnen på förskolan Stella Nova är delaktiga i utformningen av "sagoskogen" i Hallonbergsparken. Med spänning följer de hur lekområdet börjar växa fram.fredag 11/9 16:14