Stängs. Övergången stängs på Jarlabankes väg och bilarna kommer åka under tågspåren. Foto: Lotten Engbom

Järnvägsöverfarten stängs i tolv månader

Bilöverfarten över tågspåren på Jarlabankes väg kommer att stängas i tolv månader under ombyggnationen. Det gör att boende måste åka ut på Arningeleden, eller genom småvägar i Byle för att ta sig ut.

  • Publicerad 16:24, 26 nov 2018

I förra veckans nummer skrev vi om att SL ser över järnvägsöverfarterna längs Roslagsbanan. Några bilöverfarter stänger helt, medan två, vid Enebybergs station och vid Jarlabankes väg, ska ersättas av en järnvägsbro.

LÄS MER: SL stänger flera överfarter längs Roslagsbanan

Dessa arbeten ska göras medan det byggs tvåspår mellan Täby Kyrkby och Kragstalund. Tvåspårsutbyggnaden är dock försenad - men den preliminära planeringen siktar på att byggstart sker den andra halvan av 2019, alternativt första halvan av 2020.

Stängt i ett år

I Täby Kyrkby kommer Jarlabankes väg att vara avstängd i cirka tolv månader under byggnationen. Exakt när är dock inte fastställt.

– Vill man korsa Roslagsbanan med bil så är Lokevägen öppen tills Jarlabankes väg nyöppnats. Närmaste korsningar utöver dem är Prästgårdsvägen och Bällstabergsvägen, vilka inte påverkas av byggnationer, säger Aleksander Krajsnik, pressansvarig.

Det går även att åka ut på Arningeleden från det område som blir "instängt". Däremot är den närmaste vägen ut på Arningeleden för de som bor på andra sidan järnvägen alltså stängd.

– Det kommer bli stora problem på Arningeleden. Du kommer inte ut idag mellan klockan sju och nio, det bästa vore om det blev en rondell där, säger en Kyrkbybo.

Mer oro

Överfarten vid Lokevägen stängs då Jarlabankes väg öppnas. När Lokevägen öppnas igen så är det endast för gång- och cykeltrafik. Något som också oroar boende.

"Att stänga av för biltrafik vid lokevägen är HELT hål i huvudet! Vi tvingas ut i köerna på Vikingavägen för att kunna lämna barn på dagis. Rutten blir mycket längre och kommer ta längre tid", skriver en person på Facebook.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med -9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00