Stängs. Övergången stängs på Jarlabankes väg och bilarna kommer åka under tågspåren. Foto: Lotten Engbom

Järnvägsöverfarten stängs i tolv månader

Bilöverfarten över tågspåren på Jarlabankes väg kommer att stängas i tolv månader under ombyggnationen. Det gör att boende måste åka ut på Arningeleden, eller genom småvägar i Byle för att ta sig ut.

  • Publicerad 16:24, 26 nov 2018

I förra veckans nummer skrev vi om att SL ser över järnvägsöverfarterna längs Roslagsbanan. Några bilöverfarter stänger helt, medan två, vid Enebybergs station och vid Jarlabankes väg, ska ersättas av en järnvägsbro.

LÄS MER: SL stänger flera överfarter längs Roslagsbanan

Dessa arbeten ska göras medan det byggs tvåspår mellan Täby Kyrkby och Kragstalund. Tvåspårsutbyggnaden är dock försenad - men den preliminära planeringen siktar på att byggstart sker den andra halvan av 2019, alternativt första halvan av 2020.

Stängt i ett år

I Täby Kyrkby kommer Jarlabankes väg att vara avstängd i cirka tolv månader under byggnationen. Exakt när är dock inte fastställt.

– Vill man korsa Roslagsbanan med bil så är Lokevägen öppen tills Jarlabankes väg nyöppnats. Närmaste korsningar utöver dem är Prästgårdsvägen och Bällstabergsvägen, vilka inte påverkas av byggnationer, säger Aleksander Krajsnik, pressansvarig.

Det går även att åka ut på Arningeleden från det område som blir "instängt". Däremot är den närmaste vägen ut på Arningeleden för de som bor på andra sidan järnvägen alltså stängd.

– Det kommer bli stora problem på Arningeleden. Du kommer inte ut idag mellan klockan sju och nio, det bästa vore om det blev en rondell där, säger en Kyrkbybo.

Mer oro

Överfarten vid Lokevägen stängs då Jarlabankes väg öppnas. När Lokevägen öppnas igen så är det endast för gång- och cykeltrafik. Något som också oroar boende.

"Att stänga av för biltrafik vid lokevägen är HELT hål i huvudet! Vi tvingas ut i köerna på Vikingavägen för att kunna lämna barn på dagis. Rutten blir mycket längre och kommer ta längre tid", skriver en person på Facebook.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt