BIO. Järva filmfestival har startat. Foto: Julia Dansarie

Järva filmfestival är igång

På torsdagseftermiddagen gick startskottet för årets upplaga av Järva filmfestival. Under sju dagar framåt kan besökare njuta av både barn- och vuxenbio i gröngräset på Spånga IP.

  • Publicerad 19:29, 1 aug 2019

För sjunde året i rad anordnas Järva filmfestival av stiftelsen The Global Village, som även är initiativtagare till Järvaveckan. Den veckolånga folkfesten är en del i ett större arbete för att skapa en socialt hållbar samhällsutveckling i Sverige, och huvudsyftet är enligt stiftelsen själv att "dela med sig av den mångfald av kulturer och kreativitet som våra förorter besitter".

Varje eftermiddag klockan 17.00 visas en barnfilm, som runt 18.30 avlöses av något för den lite äldre publiken. Liksom tidigare år har besökarna själva varit med och röstat fram programmet för veckan. Här återfinns bland annat fjolårets jättesuccé A Star Is Born.

De som vill titta på någon av filmerna gör det helt gratis, och det enda besökare uppmanas att ta med sig är en picknickkorg och en filt att sitta på. Väl på plats finns både kostnadsfri ansiktsmålning och hoppborg.

Program för veckan

Tid: 17-21
Plats: Spånga IP

1 augusti: Smallfot & Hamada

2 augusti: Hotell Transylvanien 3: En monstersemester & Rafiki

3 augusti: Mary och häxans blomma & A Star Is Born

4 augusti: Grottmannen Dug & Fantastiska Vidunder - Grindelwalds brott

5 augusti: Hodjas flygande matta & BlacKkKlansman

6 augusti: Spider-Man: Into the Spider-Verse & Päron och lavendel

7 augusti: Draktränaren 3 & Virus Tropical

Stockholm Direkt