Jättekedjan öppnar i Täby centrum

I vår kommer Täby centrum att få tillskott i form av Rusta, som öppnar i en helt ny lokal.

  • Publicerad 13:46, 30 nov 2017

Den svenska butikskedjan Rusta, som i dag har en butik i Arninge, kommer att öppna i Täby centrum.

– Ja, men visst. Fantastiskt roligt, säger Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Sverige.

Butiken kommer att ha samma utbud som i de flesta andra butiker och lokalen är över 2000 kvadratmeter stor.

Enligt centrumchefen Ulrica Lindros kommer Rusta att ligga i Norra garaget, längst ned vid rullbandshuset, där man åker ned vid Hemköp.

– Man går in på Rusta direkt från parkeringen. Det blir alldeles utmärkt för oss, eftersom många av våra kunder är bilburna, så kan man passa på att köpa lite grillar, utemöbler, granar, säger Fredrik Ingemarsson.

– Det är ett nytt läge som är skapat för oss nere på parkeringsområdet, så vi ligger ensamma där.

Men det dröjer några månader innan butiken slår upp dörrarna.

– Det blir i april, så lagom till lönen den 25:e kommer vi slå upp dörrarna i Täby centrum. I Sverige blir det vårt 90:e varuhus, säger Fredrik Ingemarsson.

Varför öppnar ni i just Täby centrum?

– Det är en av Sveriges starkaste köpcentrum, och det är klart att Rusta ska finnas där. Vi har fått lite blodad tand på köpcentrum, vi ser att det funkar, mycket kunder och fin försäljning. Så det är klart vi tittat på Täby centrum.

Butiken i Arninge kommer att vara kvar.

– Ja, den blir kvar. Och vi har dessutom öppnat varuhus i Åkersberga också. Vi vill växa, i Sverige, Norge och numer också i Tyskland, säger Fredrik Ingemarsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Vi är stockholm