Lagom till skolstarten hoppas landskapsarkitekterna vara klara med jättelekparken i Kristinebergs slottspark. Utöver Ugglan med rutschkanor finns den nya minigolfbanan redan på plats. Foto: Tomasz Pozar

Jättelekplats klar under sensommaren

Det håller på att utvecklas till Kungsholmens häftigaste lekplast. Ugglan, skalbaggarna och myrorna är redan på plats. Barnen – de får vänta några månader till.

  • Publicerad 09:30, 22 jun 2013

Som godis i ett skyltfönster hägrar Kristinebergs jättelekplats med sin unika lekutrustning specialtillverkade i Danmark. Den stora ugglan och dess skogsvänner står klara och väntar på leksugna barn. Men ungarna får vänta lite till.
– Det är lite fladdrigt med sluttiden, men vi hoppas att allt är klart inför skolstarten. Det återstår markarbeten och en slutbesiktning, säger Ewa Reuterbrand, landskapsarkitekt på exploateringskontoret, som tycker det är lite jobbigt att inte kunna öppna tidigare.
–  Man blir så otroligt glad när man ser dem, säger hon.
Men det smakar, vilket kostar. Fem miljoner kronor för själva lekutrustningen och ungefär lika mycket pengar för allt arbete runt om.
– Lek är alltid dyrt, kommenterar Ewa  Reuterbrand.
Arbete pågår runt hela parken som med stor förmodan bli ett populärt tillhåll för både barn och vuxna. De nya minigolfbanorna står på plats och arbetet med att förädla andra delar av parken är på gång. Bland annat kommer parken få tre tydliga entréer med specialdesignade gatulampor.
– Vi vill få folk att upptäcka den pärla som slottsparken är, säger Ewa Reuterbrand som själv vill ta en rutschkanetur i lekparken.
– Absolut, man blir otroligt sugen på att prova uggle-rutschkanan, säger hon.