Jättelekplats öppnar i Bromma

Inga skidor på jullovet? I Bromma öppnar idag 10 000 kvadratmeter lekyta. Vi drog dit och lät ett gäng tioåringar agera testpatrull.

  • Publicerad 12:47, 22 dec 2017

På Bryggerivägen i Bromma, bredvid City Gross har det under ett par månader pågått flitigt arbete. Här har Leos lekland köpt upp ett tidigare lekland, blåst ut hela lokalen och byggt upp ett nytt lekpalats.

Här finns nu bland annat runt 25 rutschbanor, sju kalasrum i olika teman, klätterställningar, bollhav och sportrum.

– Det är nästan 5000 kvadratmeter golvyta, men i leklandsvärlden pratar man om lekyta, och då är det nästan 10 000 kvadratmeter eftersom det går att leka på höjden också, säger Anders Lindkvist, operativ chef för leklandet.

En dröm för många barn helt enkelt.

Vad kan man som vuxen hitta på när man kommer hit?

– Förhoppningsvis ska man leka med sina barn. Det är byggt så vuxna ska kunna vara med och se vad deras barn gör. Men man måste kanske böja sig på vissa håll. Och största frågan är väl om de vuxna orkar haha.

Ja. För vår testpatrull, ett antal tioåringar, blir snabbt röda om kinderna efter att ha härjat runt i leklandet. Och de vet vilken rutschkana vuxna borde testa på:

– 90 grader! Men titta inte ner, den är läskig, säger testlekaren Axel.

"Man kan springa runt och leka och det är så stort så man får inte missa något! Vuxna borde testa vulkanen eller studsmattorna – där får de plats", säger Livia (t v). Här ska hon testa på en rutschkana med ringar tillsammans med Mauritz. Foto: Mikael Andersson

Studsmattor. Bara ett av lekredskapen i det nya leklandet. Foto: Mikael Andersson

Livia,10, gör sig redo att kasta sig ut i en rutschkana. Hon var nöjd med att få testa leklandet innan öppning. "Det är jätteroligt, och så har man allt för sig själv", säger hon. Foto: Mikael Andersson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kritiserade bostäderna i Rissneskogen kan bli färre

Så kan planen för Spångadalen ändras Programmet för det nya området Spångadalen har fått hård kritik för att det innebär hundratals nya bostäder i Rissneskogen. Nu föreslår stadsbyggnadskontoret att mer av skogen ska bevaras.onsdag 12/12 16:39