Jättelekplats öppnar i Bromma

Inga skidor på jullovet? I Bromma öppnar idag 10 000 kvadratmeter lekyta. Vi drog dit och lät ett gäng tioåringar agera testpatrull.

  • Publicerad 12:47, 22 dec 2017

På Bryggerivägen i Bromma, bredvid City Gross har det under ett par månader pågått flitigt arbete. Här har Leos lekland köpt upp ett tidigare lekland, blåst ut hela lokalen och byggt upp ett nytt lekpalats.

Här finns nu bland annat runt 25 rutschbanor, sju kalasrum i olika teman, klätterställningar, bollhav och sportrum.

– Det är nästan 5000 kvadratmeter golvyta, men i leklandsvärlden pratar man om lekyta, och då är det nästan 10 000 kvadratmeter eftersom det går att leka på höjden också, säger Anders Lindkvist, operativ chef för leklandet.

En dröm för många barn helt enkelt.

Vad kan man som vuxen hitta på när man kommer hit?

– Förhoppningsvis ska man leka med sina barn. Det är byggt så vuxna ska kunna vara med och se vad deras barn gör. Men man måste kanske böja sig på vissa håll. Och största frågan är väl om de vuxna orkar haha.

Ja. För vår testpatrull, ett antal tioåringar, blir snabbt röda om kinderna efter att ha härjat runt i leklandet. Och de vet vilken rutschkana vuxna borde testa på:

– 90 grader! Men titta inte ner, den är läskig, säger testlekaren Axel.

"Man kan springa runt och leka och det är så stort så man får inte missa något! Vuxna borde testa vulkanen eller studsmattorna – där får de plats", säger Livia (t v). Här ska hon testa på en rutschkana med ringar tillsammans med Mauritz. Foto: Mikael Andersson

Studsmattor. Bara ett av lekredskapen i det nya leklandet. Foto: Mikael Andersson

Livia,10, gör sig redo att kasta sig ut i en rutschkana. Hon var nöjd med att få testa leklandet innan öppning. "Det är jätteroligt, och så har man allt för sig själv", säger hon. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två till skolor riskerar att försvinna från Spånga

Saknar permanenta lokaler Innan jullovet stängde Skolinspektionen en friskola i Solhem. Nu befinner sig ytterligare två Spångaskolor i riskzonen, då de akut måste hitta nya lokaler.tisdag 23/1 16:17

Planen: Större matbutik och 160 nya hyresrätter

Beslut första februari Stiftelsen som äger hyresrätterna på Söderberga Allé och Söderberga gårdsväg vill bygga 160 nya lägenheter. Samtidigt är planen att bygga ut den lilla matbutiken som ligger där idag.tisdag 23/1 12:23