Träd. Det till synes friska trädet vid Ruddammen föll mitt i natten. Foto: Läsarbild

Jätteträd på Östermalm föll av värmen

Brak! Så lät det - och en Östermalmsbo vaknade med ett ryck av ljudet. Det visade sig vara ett träd som mystiskt fallit till marken.

  • Publicerad 11:05, 5 jun 2018

En Östermalmsbo fick ett oväntat uppvaknande natten till i lördags.

"Jag bor vid Ruddammen och klockan 01.36 inatt föll ett jätteträd med ett brak mot vår balkong! Den missade huskroppen precis. Helt oförklarligt och synen idag är oerhört märklig! Eftersom det var vindstilla känns det oförklarligt!?", skriver en läsare till tidningen och bifogar en bild.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I dag, tisdag 5 juni, har trädet tagits om hand av staden och kommer enligt avdelningschefen på parkmiljöavdelningen, Therese Rosén, att forslas bort. Hon har även en teori om hur det oväntade fallet kunde ske.

– Den troliga orsaken är torkan, säger Therese Rosén till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00