Träd. Det till synes friska trädet vid Ruddammen föll mitt i natten. Foto: Läsarbild

Jätteträd på Östermalm föll av värmen

Brak! Så lät det - och en Östermalmsbo vaknade med ett ryck av ljudet. Det visade sig vara ett träd som mystiskt fallit till marken.

  • Publicerad 11:05, 5 jun 2018

En Östermalmsbo fick ett oväntat uppvaknande natten till i lördags.

"Jag bor vid Ruddammen och klockan 01.36 inatt föll ett jätteträd med ett brak mot vår balkong! Den missade huskroppen precis. Helt oförklarligt och synen idag är oerhört märklig! Eftersom det var vindstilla känns det oförklarligt!?", skriver en läsare till tidningen och bifogar en bild.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I dag, tisdag 5 juni, har trädet tagits om hand av staden och kommer enligt avdelningschefen på parkmiljöavdelningen, Therese Rosén, att forslas bort. Hon har även en teori om hur det oväntade fallet kunde ske.

– Den troliga orsaken är torkan, säger Therese Rosén till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17