Jättevinst för kommunen: ”Ett väldigt, väldigt bra år”

Enköpings kommun gjorde mångmiljonvinst förra året. – De närmaste åren är nog det här resultatet ett minimiresultat egentligen, säger oppositionsrådet Ingvar Smedlund (M).

  • Publicerad 16:03, 27 mar 2018

2017 var ett bra år för Enköpings kommun. I alla fall ekonomiskt. När årets siffror nyligen redovisades, visade det sig att kommunen gjorde 73 miljoner kronor i vinst förra året.

Det kan jämföras med 2016 då kommunen gjorde en vinst på drygt 48 miljoner kronor.

Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde var det första utkasten av årsredovisningen öppen för diskussion.

Växande befolkning

En årsredovisninge n som gillades av både oppositionsrådet Ingvar Smedlund (M) och kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S).

– Vårt resultat är väldigt väldigt bra. Och vi är naturligtvis väldigt nöjda över resultatet. Det vi ser tydligt är att vi har underskott på flera av våra enheter på grund av volymökningar. Det är en konsekvens av att kommunen växer väldigt mycket. Fler barn i förskola, och fler äldre som behöver fler omvårdnadstimmar, säger Helena Proos (S).

I kommunkoncernen ingår Ena Energi och Enköpings hyresbostäder. Enköpings hyresbostäder gjorde en vinst med 32,4 miljoner kronor. Ena Energis resultat landade på plus 31,5 miljoner kronor. Siffror som alltså bidrog till ett plusresultat på 73 miljoner kronor.

– De närmaste åren är nog det här resultatet ett minimiresultat egentligen. Det beror ju på våra tunga investeringar, säger Ingvar Smedlund (M).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19