På rad. Stockholm Higheelers tävlar med sin vintage-dans i tv-programmet "Talang". Foto: Johannes Hjort

Jenny från Bromma tävlar i "Talang"

Med sin grupp Stockholms Higheelers gör sig Jenny Ekman från Bromma redo för att delta i fredagens semifinal i tv-programmet "Talang".

  • Publicerad 12:46, 28 feb 2020

För två veckor sedan fick de fyra rungande "ja" av juryn i "Talang". Det innebär att de nio dansarna i Stockholm Higheelers nu står klara inför att charma även tv-tittarna som får rösta i fredagens semifinal som direktsänds. En av medlemmarna är Jenny Ekman som bor vid Brommaplan.

– Det känns superkul, vi är väldigt exalterade och taggade, säger hon.

Gruppen Stockholm Higheelers skapades för två år sedan av dansarna Malin Emmoth och Karin Ålemark som möttes i Paris när de jobbade på nöjespalatset Moulin Rouge. De ville ta med sig showgirl-estetiken till Sverige, och Jenny Ekman, som själv är dansare och skådespelare, hakade på.

– Vi dansar old Hollywood-jazz, alltså jazz från 40-talet. Alla har bakgrund som dansare, musikalartister eller skådespelare, säger Jenny Ekman.

Pirrigt inför direktsändning

Gruppen är vana vid att stå på scen, men tanken var inte att de skulle uppträda i "Talang". Tvärtom blev de headhuntade till programmet, och insåg att det var ett bra sätt att uppmärksamma sin dansstil.

– Dansstilen har försvunnit lite, och vi vill sprida den vidare. Det är ett bra komplement till den dans som finns i dag. Men även om vi är vana vid att stå på scen är det något nytt med att uppträda i direktsändning och i ett av Sveriges största tv-program.

I kväll, fredag, är det dags för semifinal, där tittarna bestämmer om de går vidare eller inte. Om de gör det utlovar Jenny Ekman ett "hejdundrandes" nytt nummer.

Är du nervös?

– Inte så jättemycket för själva numret, vi har koll på det. Det ska mest bli pirrigt med allt omkring, momentet med röstning och vilka som går vidare, säger Jenny Ekman.

Finalen i "Talang" äger rum den 13 mars, och vinnaren går hem med en prischeck på 500 000 kronor.