kreativt. Bild från sommarlägret som Jenny Grant anordnade i sin ateljé på Edsviksvägen. Foto: foto: Jenny Grant

Jennys skaparverkstad ska bli en konst-oas i Danderyd

Efter ett lyckat sommarläger vill konstnären Jenny Grant nu att fler barn och ungdomar i Danderyd ska främja sin kreativtet. Därför anordnar hon under hösten en skaparverkstad i sin ateljé.

  • Publicerad 11:06, 24 aug 2017

I somras anordnade konstnären Jenny Grant ett skaparläger för barn och ungdomar i sin egna ateljé på Edsviksvägen i Nora. Nu planerar hon för att även under hösten låta konsttröstande barn komma och skapa.

– Jag vill förmedla till barnen vad som är viktigt i den kreativa processen och det är att vara sårbar och våga utelämna sig, en process vi lär oss ganska lite av i skolan där det ofta bara finns rätt och fel, säger hon.

– Jag vill skapa ett ställe där man bara vågar vara och ha roligt. Så jag tillhandahåller massor av material och de får jobba på i sin egen takt.

Börjar i september

Måndagen den 11 september sker första skapardagen och sen fortsätter det varannan vecka fram till terminsslutet.

– Jag har alltid hållit på att måla och rita, men jag har varit rädd för vad det ska bli och har i perioder haft svårt att måla trots att jag tycker det är så roligt. Sen vid ett tillfälle så började jag och struntade i hur det blev och det vill jag förmedla vidare.

På skaparlägret i sommar hade hon 12 barn som kom varje dag i tre dagar och ett syfte med skaparverkstaden, förutom att just skapa konstverk, är att få en möjlighet att komma bort från läxor och krav.

– Det ska vara en liten oas där man får två-tre timmar på sig att skapa utan att bli avbruten, inte behöva tänka på läxor utan bara jobba fritt. Sen kommer jag med förslag på projekt och liknande, säger Jenny Grant.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13