kreativt. Bild från sommarlägret som Jenny Grant anordnade i sin ateljé på Edsviksvägen. Foto: foto: Jenny Grant

Jennys skaparverkstad ska bli en konst-oas i Danderyd

Efter ett lyckat sommarläger vill konstnären Jenny Grant nu att fler barn och ungdomar i Danderyd ska främja sin kreativtet. Därför anordnar hon under hösten en skaparverkstad i sin ateljé.

  • Publicerad 11:06, 24 aug 2017

I somras anordnade konstnären Jenny Grant ett skaparläger för barn och ungdomar i sin egna ateljé på Edsviksvägen i Nora. Nu planerar hon för att även under hösten låta konsttröstande barn komma och skapa.

– Jag vill förmedla till barnen vad som är viktigt i den kreativa processen och det är att vara sårbar och våga utelämna sig, en process vi lär oss ganska lite av i skolan där det ofta bara finns rätt och fel, säger hon.

– Jag vill skapa ett ställe där man bara vågar vara och ha roligt. Så jag tillhandahåller massor av material och de får jobba på i sin egen takt.

Börjar i september

Måndagen den 11 september sker första skapardagen och sen fortsätter det varannan vecka fram till terminsslutet.

– Jag har alltid hållit på att måla och rita, men jag har varit rädd för vad det ska bli och har i perioder haft svårt att måla trots att jag tycker det är så roligt. Sen vid ett tillfälle så började jag och struntade i hur det blev och det vill jag förmedla vidare.

På skaparlägret i sommar hade hon 12 barn som kom varje dag i tre dagar och ett syfte med skaparverkstaden, förutom att just skapa konstverk, är att få en möjlighet att komma bort från läxor och krav.

– Det ska vara en liten oas där man får två-tre timmar på sig att skapa utan att bli avbruten, inte behöva tänka på läxor utan bara jobba fritt. Sen kommer jag med förslag på projekt och liknande, säger Jenny Grant.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Föräldrar köar till populära friskolan- redan när barnen föds

Nyheter ”Vet att det är hård konkurrens om platserna” I början av nästa år väntar skolval i alla kommuner i Sverige. I Täby har en del föräldrar redan börjat tänka på valet – flera år innan barnen ens är i skolåldern.fredag 16/11 16:44

Hélène sjunger in julen – i duett med Sissel Kyrkjebø

Nyheter Blev utvald Av 250 anmälda valdes Vallentunabon Hélène Eidsheim Westlund ut. Nu ska hon sjunga duett på en julkonsert i Filadelfiakyrkan.fredag 16/11 15:30