Fri. Får Jensen sin ansökan godkänd kan skolan öppna 2019. Foto: Mostphotos

Jensen lockas av Ekeröetablering

Friskolan Jensen har ansökt om tillstånd att starta skola i Ekerö. Skulle ansökan godkännas kan det bli verklighet redan hösten 2019.

  • Publicerad 12:19, 8 mar 2018

Genom vår kontakt med kommunen har vi vetskap om att det finns behov av skolplatser och att man gärna ser en fristående aktör i kommunen.

Det gäller en skola från förskoleklass till årskurs nio, och det är en nybyggnation som det planeras för. Men var den skulle ligga är inte klart.

– Det är ingenting vi kan gå ut med i dag, men vi tittar på olika möjligheter. Det ska vara ett centralt område som ligger bra till logistiskt, säger Mats Rosén, affärsområdeschef på Jensen grundskola.

Om Skolinspektionen godkänner ansökan så skulle det vara möjligt att öppna tidigast hösten 2019.

– Men mer rimligt att det blir hösten 2020, säger Mats Rosén.

Det är inte ovanligt att stora koncerner ansöker om tillstånd att driva skola i många kommuner samtidigt. Så är det även i detta fall, men Mats Rosén menar att Jensen absolut är seriös i sin satsning på Ekerö.

– Vi har sökt många kommuner i Stockholm men vi söker där vi tror att det finns ett behov av en skola, där det kan vara en win-win och bra för både Ekerö och oss. Så det är absolut genomtänkt på det sättet, säger han.

Som en växande kommun är Ekerö en attraktiv marknad, menar Mats Rosén.

– Genom vår kontakt med kommunen har vi vetskap om att det finns behov av skolplatser och att man gärna ser en fristående aktör i kommunen, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C: Bevara Lovön som en grön lunga

Nyheter Fokus hamnade på flyktingmottagning och Alliansen sprack. En omvälvande mandatperiod, känner Ove Wallin (C). – Stora frågor har tillkommit utifrån, säger han.fredag 15/6 14:53

Stor åtgång av vatten trots vädjan

Nyheter Vatten. Roslagsvatten uppmannar att fundera kring vattning Återhållsamhet med vattenanvändning uppmanades. Det verkar inte Ekeröborna ha lyssnat så noga till. Förbrukningen är fortsatt hög, enligt Roslagsvatten.fredag 15/6 14:47

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter