Nej. Jensen får inte starta skola i kommunen efter besked från Skolinspektionen. Foto: Mostphotos

Jensen överklagar beslut som nekar dem etablering

Skolinspektionen nekade Jensen education college att starta skolverksamhet i kommunen. Bakgrunden var brister i företagets övriga verksamheter. Nu överklagar Jensen beslutet.

  • Publicerad 14:52, 18 okt 2018

brister vid en huvudmans befintliga verksamhet kan påvisa att huvudmannen inte heller vid en nyetablering av skola har sådan förmåga att följa föreskrifterna

Vid flera tillfällen har de styrande politikerna i kommunen öppnat för att en ny friskola kan vara aktuell för Ekerö.

Ett av flera företag som har visat intresse för att etablera sig på Mälaröarna är Jensen education collage. Företaget driver i dag förskole-, grundskole- och gymnasieverksamhet på flera orter i Sverige och har 19 gymnasie- och grundskolor med omkring 4 300 elever.

Utbildningsföretaget har ansökt om att få starta förskoleklass, grundskola i årskurserna 1-9 och fritidshem i Ekerö kommun, men fick i början av september ett nej av Skolinspektionen. Till nekandet kom motiveringen att det vid tillsyn påträffats brister i några av företagets verksamheter i Stockholm.

Har överklagat

Bristerna har påträffats vid tillsynsärenden vid Jensens skola vid Långholmen och deras internationella gymnasium.

Bland bristerna som lyftes fanns bedömning och betygsättning, studiero och åtgärder mot kränkande behandling.

I beslutet från Skolinspektionen står att läsa att ”brister vid en huvudmans befintliga verksamhet kan påvisa att huvudmannen inte heller vid en nyetablering av skola har sådan förmåga att följa föreskrifterna”.

Nu har Jensen överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

Företaget skriver i överklagandet att de har stor erfarenhet av utbildningsverksamhet och vid tidigare påtalade brister agerat snabbt och löst problemen i rimlig tid.

De skriver även att de är medvetna om bristerna som noterats, men påpekar att de uppfyller kraven som finns i skollagstiftningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skådespelar om VM-medaljer

Nyheter Skådespelandet tar en 16-årig Älvnäsbo till USA. Där ska Ludvig Karmalm tävla internationellt i sommar. – Jag är förväntansfull, säger han.måndag 25/3 9:05

KRÖNIKA: Nyheterna är som 2014 all over again

Krönika Ibland är det helt otroligt hur saker och ting bara går runt i cykler. När Mälarö Tidning startade för drygt fem år sedan kastades jag in i Mälaröarna. Min kunskap om öriket Ekerö låg väl ungefär på...måndag 25/3 1:15