Nej. Jensen får inte starta skola i kommunen efter besked från Skolinspektionen. Foto: Mostphotos

Jensen överklagar beslut som nekar dem etablering

Skolinspektionen nekade Jensen education college att starta skolverksamhet i kommunen. Bakgrunden var brister i företagets övriga verksamheter. Nu överklagar Jensen beslutet.

  • Publicerad 14:52, 18 okt 2018

brister vid en huvudmans befintliga verksamhet kan påvisa att huvudmannen inte heller vid en nyetablering av skola har sådan förmåga att följa föreskrifterna

Vid flera tillfällen har de styrande politikerna i kommunen öppnat för att en ny friskola kan vara aktuell för Ekerö.

Ett av flera företag som har visat intresse för att etablera sig på Mälaröarna är Jensen education collage. Företaget driver i dag förskole-, grundskole- och gymnasieverksamhet på flera orter i Sverige och har 19 gymnasie- och grundskolor med omkring 4 300 elever.

Utbildningsföretaget har ansökt om att få starta förskoleklass, grundskola i årskurserna 1-9 och fritidshem i Ekerö kommun, men fick i början av september ett nej av Skolinspektionen. Till nekandet kom motiveringen att det vid tillsyn påträffats brister i några av företagets verksamheter i Stockholm.

Har överklagat

Bristerna har påträffats vid tillsynsärenden vid Jensens skola vid Långholmen och deras internationella gymnasium.

Bland bristerna som lyftes fanns bedömning och betygsättning, studiero och åtgärder mot kränkande behandling.

I beslutet från Skolinspektionen står att läsa att ”brister vid en huvudmans befintliga verksamhet kan påvisa att huvudmannen inte heller vid en nyetablering av skola har sådan förmåga att följa föreskrifterna”.

Nu har Jensen överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

Företaget skriver i överklagandet att de har stor erfarenhet av utbildningsverksamhet och vid tidigare påtalade brister agerat snabbt och löst problemen i rimlig tid.

De skriver även att de är medvetna om bristerna som noterats, men påpekar att de uppfyller kraven som finns i skollagstiftningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter