Jesper från Ekerö tävlar i omtalad dokusåpa

Dokusåpan Temtation Island är tillbaka i svensk tv. I en av huvudrollerna finns Ekeröbon Jesper Bengtsson. – Det är definitivt ingen skandal- eller sexsåpa, säger han.

  • Publicerad 11:26, 6 okt 2017

Det var både roligt och jobbigt. I det stora hela var det värt det.

Förra hösten sökte Kanal 5 deltagare till dokusåpan Temptation Island som spelades in på Koh Samui i Thailand i november och december i fjol.

Ekeröbon Jesper Bengtsson och hans flickvän Jennifer Wallenholm kontaktades och tillfrågades om de ville vara med.

– Vi kom på en intervju och var lite tveksamma till konceptet. När vi fick vi ett erbjudande som var svårt att tacka nej till tänkte vi att ”vi gör det. Vi litar på varandra”, säger Jesper Bengtsson.

Väl på plats fick killarna bo på ett ställe och tjejerna på ett annat.

– In i huset kom ett tiotal singlar som vi skulle lära känna. Vi fick festa, gå på dejter och sova med dem och se om vi kunde motstå frestelserna, säger han.

Bilden av programmet som skandal- och sexsåpa känner Jesper Bengtsson inte igen.

– Jag har kollat på andra dokusåpor. Jämfört med ”Ex on the beach” och ”Paradise Hotel” är Temptation Island mer städat. Det är mindre svinande och festande och mer känslouppbyggt.

Jesper Bengtsson ångrar inte att han deltog.

– Det var både roligt och jobbigt. I det stora hela var det värt det. Vi fick träffa nya människor och fick gratis semester. Det var sagolikt förutom att vara ifrån sin partner i 24 dagar, säger han.

Han har sett de första avsnitten tillsammans med några av de andra deltagarna.

– Vissa saker vill jag dra på skämsmasken för, men jag har inga större saker som jag har sett som jag ångrar, säger han.

Programmet visas i 24 avsnitt och sänds i dubbelavsnitt på söndagar.

Om paret håller ihop i dag vill Jesper Bengtsson inte avslöja.

– Utan att avslöja för mycket var det extremt utmanande, mycket känslor och hur det går i slutändan återstår att se, säger han.

Mer: Temptation Island

Programidén är att fyra kärlekspar åker till en paradisö och utsätter sina förhållanden för ett test.

Paren separeras och ett flertal singlar sätts in i gruppen för att utsätta paren för diverse frestelser.

Programmet har sänts i Sverige tidigare och hade premiär 2001. Tidigare har Pontus Gårdinger och Martin Björk varit programledare. Årets upplaga är den tredje säsongen. Sofia Wistam är programledare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter