Jesper tar plats i ny dokusåpa

Ekeröbon Jesper Bengtsson är tillbaka i tv-rutan. I Paradise hotel är han en av deltagarna. – Ett roligt äventyr, säger han.

  • Publicerad 23:34, 10 mar 2019

Den som inte gör eller säger något man hade gjort annorlunda existerar inte.

Hösten 2017 fick de som följde dokusåpan Temptation island bekanta sig med Ekeröbon Jesper Bengtsson. Nu är han med i en annan välkänd dokusåpa. Paradise hotel sänds för tionde året i rad och sänder en jubileumssäsong där flera kända dokusåpadeltagare deltar.

– Jag känner folk som castar de här programmen. De bad mig skicka en ansökan och sedan kontaktade de mig, säger han.

Han beskriver programmet som ett socialt spel med en twist.

– Vi är elva tjejer och elva killar som åker till Mexiko och gör upp om en halv miljon kronor. Det är taktiska bitar i spelet, men går inte att påverka helt och hållet själv och förutse vad som ska komma, säger han.

Varje vecka bildar deltagarna par. Den som blir utan partner får lämna programmet. Han har följt programmet tidigare och känner att årets upplaga skiljer sig en del. På vilket sätt får han inte avslöja i förväg. Inspelningen pågick under fem veckor i november och december.

– Oerhört kul, professionell produktion, allt var grymt uppstyrt och det var riktigt, riktigt roligt, säger Jesper Bengtsson.

Han hade sett de tre första avsnitten innan premiären förra veckan.

– Den som inte gör eller säger något man hade gjort annorlunda existerar inte. I det stora hela är jag rätt nöjd och kan stå för det jag gjorde där borta, säger han.

Programmet sänds på Viafree, TV3 och Viaplay.

KRÖNIKA: Dags för lite grundläggande journalistisk etik

Krönika Förra veckan skrev vi och många andra om det skottdrama som utspelade sig i Färentuna en tidig morgon nyligen. Bland annat återgav vi Expressens uppgifter om att gärningsmannen ska ha varit i Syrien...tisdag 21/5 9:15

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02