Slutdrucket? Rusdrycker på Jesses Krog kan snart vara ett minne blott. Foto: Alexander Kuronen

Jesses Krog blir av med alkoholtillståndet

Den omskrivna Jesses Krog i Kärrtorp har blivit av med serveringstillståndet. Detta efter att socialförvaltningen konstaterat en rad anmärkningar gällande bolagets ekonomi.

  • Publicerad 16:48, 20 nov 2019

SöderortDirekt har rapporterat friskt om Jesses Krog i Kärrtorp, som i februari 2017 tvingades stänga på grund av en vattenläcka i en lägenhet ovanför restaurangen.

Efter över ett år och diverse bråk med byggfirman kunde det populära stammishaket slå upp portarna på nytt. Men nu är det dags för motgångar igen.

I ett utlåtande från socialförvaltningen går motorsågen varm mot Restaurang T. E. Willarp Kommanditbolag som driver krogen.

"Förvaltningen kan konstatera en rad anmärkningar mot bolaget och dess företrädare; upprepade betalningsuppmaningar, restförda skatteskulder, försenade deklarationer, saknade redovisningsperioder för moms och arbetsgivaravgifter. Bristerna är upprepade", lyder bedömningen.

Skyller på en granne

Jesses Krog har enligt förvaltningen förklarat sig med att verksamheten tagit stryk av dels ovan nämna vattenläcka, dels av en klagande närboende vilket medfört merkostnader.

Förvaltningen säger sig visserligen ha förståelse för att krogverksamheten försvårats av vattenläckan, men ...

"Trots detta är anmärkningarnas mängd och art sådana att en vattenskada och dess följdverkningar inte kan förklara varför de ska ha uppkommit i den utsträckning och frekvens som framkommit i utredningen", står det i utlåtandet.

Den 5 november klubbade politikerna i tillståndsutskottet förvaltningens förslag och återkallade serveringstillståndet.

Efter att en första version av den här texten publicerades igår har vi varit i kontakt med krögaren Therese Willarp som meddelar att de har överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

Och igår, onsdag, kom beskedet att Jesses Krog fått en så kallad inhibition, vilket innebär att de får fortsätta servera alkohol under tiden Förvaltningsrätten prövar överklagan.