Jessica Wallblom är en äkta eldsjäl

Engagemanget för unga gymnaster gav eko nationellt. Nyligen utsågs Stenhamrabon Jessica Wallblom till Årets eldsjäl av Folkspel.

  • Publicerad 10:17, 22 mar 2019

När själva galan började förstod jag att det var stort

Hon fick nog av elitsatsning och toppning bland barn och ville visa en annan sida av gymnastiken. För fem år sedan startade Jessica Wallblom Mälarögymnasterna tillsammans med Elin Brodin Berglund. Nu har klubben över 700 medlemmar och 250 barn i kö.

Engagemanget uppmärksammades och hon nominerades förra året till Årets eldsjäl i kategorin Hälsa i ett pris som delas ut av Folkspel, ett spelbolag som ägs av ett 70-tal riksorganisationer. Förra veckan utsågs hon som vinnare och mottog priset på Berns.

– Det är fantastiskt att bli uppmärksammad för det hårda jobb som man gör och kul att gymnastiken får synas i positiv anda, säger Jessica Wallblom.

Genom arbetet med Mälarögymnasterna vill hon skapa en mer inkluderande känsla än det hon upplevt tidigare inom idrotten.

– Tanken var att få göra vår grej i hallen i positiv anda. Sedan har det bara rullat på, säger hon.

När hon befann sig bland de andra nominerade upplevde hon en speciell stämning.

– När själva galan började förstod jag att det var stort. Personerna som var där var verksamma inom föreningslivet eller andra eldsjälar. Alla förstod varandras insatser och det var en otroligt härlig anda, säger hon.

Priset var 25 000 kronor till henne själv och 50 000 kronor till verksamheten.

– Vi ska inte fatta några förhastade beslut kring pengarna. Det ska vara välgenomtänkt och definitivt gynna hela föreningen, säger Jessica Wallblom.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15