Nyöppnat. Jonathan Mattsson, Jim Hammargren och Jacob Nermark Hjelm vill skapa en sydeuropeisk känsla på Kommendörsgatan. Foto: Patrik Wirén

Jim & Jacob har en flickvän på Östermalm

Efter succén med kvarterskrogen i Vasastan är det dags för krögarna bakom Jim & Jacob att testa lyckan på Östermalm. På torsdag öppnas dörrarna till Copine på Kommendörsgatan.

  • Publicerad 11:30, 14 aug 2019

Fyra år efter öppningen av Jim & Jacob får den hyllade kvarterskrogen på Surbrunnsgatan en uppföljare. Copine, franska för flickvän, är namnet på den Italien- och Spanieninspirerade restaurang som nu tar plats i La Boccas lokaler på Kommendörsgatan 23.

– Framför allt ville vi ha en större restaurang. På Surbrunnsgatan har vi 25 platser i själva restaurangen, här får vi det dubbla vilket också ger fler möjligheter, förklarar Jim Hammargren, som står bakom satsningen tillsammans med Jonathan Mattsson och Jacob Nermark Hjelm.

Punk Royale tar över klassisk Östermalmskrog

De vita dukarna har åkt ut och ska ersättas av en mer avslappnad och välkomnande känsla. Mer växter och trä i kombination med en bra bardel med goda drinkar ska höja mysfaktorn. På menyn finns framför allt fisk, skaldjur och grönsaker och här finns även tre chambre separéer i varierande storlek.

– Ett av rummen är vinkällare där det finns möjlighet till vinprovning. I ett annat rum kommer en kille under dagtid producera choklad som vi sedan säljer i restaurangen, berättar Jim Hammargren medan han bjuder på en rundtur i lokalerna.

Han ger Östermalm en smak av Italien

Liksom Jonathan och Jacob är han märkbart entusiastisk inför att få presentera det nya konceptet. Han är också öppen för fler framtida restauranger.

– Vi har så mycket drömmar och idéer. Men just nu är det fullt fokus på Surbrunnsgatan och att få det här riktigt riktigt bra, säger han.

Copione öppnar på torsdag, 15 augusti, och håller öppet alla dagar utom söndagar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

.