Jimmy räddade katten efter en hjälteinsats. Foto: Privat

Jimmy räddade katt efter ett dygn i trädet

En svart liten katt satt fast i ett högt träd vid Långsjön i Älvsjö i över ett dygn. När varken brandmännen eller kranbilen kom fram till trädet fick trädvårdaren Jimmy Karlsson rycka ut.

  • Publicerad 11:17, 1 mar 2018

Jimmy Karlsson, 43, på Rasmus Trädvård AB, fick ett ovanligt uppvaknande under torsdagsmorgonen. En bekant till hans mamma hade hittat en katt i ett träd vid Långsjön och det ryktades om att den suttit där i över ett dygn.

– Tydligen hade det skrivits om katten på Facebook och igår hade man hyrt in en kranbil. Tyvärr hade den inte kunnat ta sig hela vägen fram till trädet så jag fick rycka ut, säger Jimmy Karlsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jimmy kastade sig ut i ovädret för att leta efter katten.

– Katten satt säkert 15 meter upp i en halvläskig ek. Jag var orolig för att den skulle ha frusit ihjäl för jag fick höra av en kvinna som var vid trädet att fåglar hade varit där och hackat på den. Men så såg jag de där kattögonen blinka i mörkret, den levde.

Det händer att Jimmy får åka ut på liknande jobb men idag var det något speciellt.

– Oftast vill katterna sticka iväg långt ut på grenarna när man kommer nära och då kan de trilla ner. Idag var den lugn och jag fick tag på den, tog den i nackskinnet och lade ner den i min repbag och så firade vi ner den. Det var mysigt faktiskt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nedanför trädet stod folk och väntade, så fort katten var nere fördes den iväg med bil till Södra djursjukhuset.

– Jag vet inte riktigt hur det går ännu, men de ska höra av sig när allt är lugnt. Det känns alltid bra att kunna rädda någon, säger han.