Jireel har spelningar över hela Sverige men på helgerna pausar han i Hagsätra. Gärna tillsammans med sina grabbar på det lokala hamburgerhaket eller i en park. Foto: Maja Brand

JIREELS HELG: "Mamma tvingar mig att städa rummet och tvätta"

Vad gör Stockholmarna på helgen? Vi bad 17-årige rapparen Jireel Lavia Pereira från Hagsätra berätta om sin helg.

  • Publicerad 10:27, 19 maj 2017

Om vi har en ledig fredagskväll hänger vi i Milanparken här i Hagsätra. Vi sitter och snackar och drar kanske på någon hemmafest någonstans efter ett tag.

"Jag går första året på Kärrtorps gymnasium inriktning ekonomi/juridik och på fredagar slutar jag skolan tidigt, vid tolv-tiden. Jag åker hem, äter lite, vilar och sen går jag och tränar på gymmet här i Hagsätra. Det brukar bli ungefär fyra pass i veckan med boxning och styrketräning.

Efter gymmet går jag hem och sover någon timme och sen blir det middag på restaurang 3vi i centrum med mina grabbar. Jag äter hamburgertallrik. Just nu har jag mycket spelningar så förmodligen åker jag någonstans och spelar på kvällen och då hänger grabbarna med.

När jag fick skivkontrakt hade jag kravet att jag ville jobba med de jag känner. Nu är en av mina grabbar min DJ, en är tour-manager och en annan ser till att vi kommer i tid.

Om vi har en ledig fredagskväll hänger vi i Milanparken här i Hagsätra. Vi sitter och snackar och drar kanske på någon hemmafest någonstans efter ett tag. I så fall kan det bli sent, jag kommer hem någon gång runt tre.

Jag vaknar vid tio, elva på lördagen. Då har familjen redan ätit frukost för länge sen så jag tar något litet, en macka och ett ägg.

Sen drar jag till studion som ligger vid Rådmansgatan, kanske spelar in en låt spontant och slösar bort hela dagen där. Innan jag hade en studio spelade jag in musik på fritidsgården i Hagsätra. Det var där det började. Det var personalen där som gjorde bakgrundsmusik och hjälpte mig att spela in mina låtar.

På lördagskvällen träffar jag mina kompisar på Café 60 på Sveavägen. Jag gillar det stället, det är skön stämning och man kan sitta där länge och snacka. Jag tar en chailatte och en chokladmuffin. Efter några timmar åker jag hem till Hagsätra och sitter uppe med datorn eller kollar på en film.

LÄS ÄVEN VAD BLIR DET I HELGEN? Dorotea i Hökarängen: Karaoke och Roller derby

Söndagen börjar med att jag städar mitt rum och tvättar lite kläder. Det är mamma som tvingar mig till det, hon vill att jag ska kunna allt sånt när jag flyttar hemifrån. Jag har alltid söndagsångest, det är lika bra att börja med det tråkiga.

När jag är klar drar jag till Älvsjöbadet. Där hänger typ alla och vi stannar så länge det är varmt.

På kvällen äter jag middag med familjen. Det spelar inte så stor roll vad det blir, jag gillar allt, men gärna tacos. Mat är nice, mat är livet! På kvällen pluggar jag. Ibland är det tufft att gå på gymnasiet och hålla på med musik samtidigt, och dessutom har jag ett eget klädmärke. Men jag tycker det är viktigt med ekonomi, jag behöver kunna sånt i framtiden om jag vill starta eget skivbolag”

JIREELS TIPS

Actic gym Hagsätra, Ormkärrsvägen 78

Restaurang 3vi, Hagsätra torg 38

Milanparken, Glanshammarsgatan 16

Café 60, Sveavägen 60

Älvsjöbadet, Ormkärrsvägen

Lokalkändis. "Är du Jireel?" frågar flera unga fans när Jireel visar upp Milanparken i sitt Hagsätra. "Det är nice" tycker han själv. Foto: Maja Brand

Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Brand vid Färgfabriken

Nyheter Svart rök över Liljeholmen Brandkåren är på plats vid Färgfabriken, där en brand skapar skarp svart rök över Liljeholmen.tisdag 19/6 16:06