Ekerö strand. Industribyggnaderna revs i höstas och ska ge plats åt nästan 500 lägenheter. Foto: Daniel Cannervik

JM bygger bostäder i Ekerö strand-projektet

JM har köpt en del av marken som ska bli Ekerö strand. Bostadsbolaget kommer att stå för ett hundratal lägenheter.

  • Publicerad 07:15, 24 maj 2019

Det är ett attraktivt läge nära vatten och kommunikationer.

Bostadsutvecklaren JM tecknade nyligen ett slutligt avtal om att förvärva en markyta i Tappsund, vid kanalen intill Ekerö centrum.

Detaljplanen vann laga kraft i april förra året och industribyggnaderna på de berörda fastigheterna revs i höstas. JM:s fastighet möjliggör ungefär hundra bostäder.

Affären uppgår till 90 miljoner kronor och JM får tillträde till fastigheten under det andra kvartalet 2019 och andra kvartalet 2020.

– Som långsiktig bostadsbyggare är vi oerhört glada att fortsätta utvecklingen av området kring Ekerö centrum. Det är ett attraktivt läge nära vatten och kommunikationer, säger Elin Blixt, regionchef på JM Stockholm syd, i ett pressmeddelande.

Ekerö strand kommer totalt att omfatta nästan 500 lägenheter, varav 70-80 hyresrätter. Dessutom planeras en ny förskola i området. Hela området är 11,5 hektar, varav 2,1 hektar är vatten.

Förutom JM är även Skanska och Wallfast entreprenörer i projektet.

Om alla planer håller tidsmässigt kommer en första inflyttning att kunna ske under det tredje kvartalet 2021. Hela projektet planeras vara klart 2026.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15

Rotary hyllar ungdomsverksamhet

Nyheter Rotarys Ekeröavdelning vill stötta verksamheter som jobbar för ungdomar. I år föll valet på Mälaröarnas motocrossklubb, som i veckan fick sitt stipendium.fredag 14/6 7:15