Anmälda. JO-anmälan mot Vallentuna kommun läggs ned. Foto: Arkivbild

JO-anmälan mot Vallentuna kommun läggs ned

I november JO-anmäldes Vallentuna kommun efter hanteringen av arbetsmarknadsavdelningen och dess nedläggning. Men nu har anmälan lagts ned.

  • Publicerad 12:00, 5 dec 2018

I november JO-anmälde några personer Vallentuna kommun efter hanteringen av Arbetsmarknadsavdelningen (Ama). Man ansåg att kommunen gjort fel gällande hanteringen av utredningen. Utredningen gjordes i augusti tidigare i år, men blev först i november tillgänglig för allmänheten att ta del av.

– Det har tagit tid att ta fram utredningen. Det var inte så lätt att få tag i uppgifter ska jag säga dig. Det ligger digert arbete bakom. Den var på väg upp till kommunstyrelsen men den drogs tillbaka för att man behövde göra ärendeberedning, sa kommundirektör Victor Kilén till Vallentuna Nyheter då.

LÄS ÄVEN: Hotas av nedläggning: ”Snart är vi alla arbetslösa”

En av de som JO-anmälde var Roger Syrén, som tidigare arbetade för Socialdemokraterna.

– Det betyder att i alla fall vissa folkvalda inte hade tillgång till viktig information. De kunde inte ta sitt ansvar, och då är inte en beredning gjord som kommunlagen säger att man ska göra, sa han till tidningen då.

LÄS ÄVEN: Debatt. Alliansen: Därför vill vi stänga Ama

Anmälan läggs ned

Men nu meddelar Justitieombudsmannen att man lägger ner anmälan mot kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande. I uttalandet skriver man att anmälan inte ger anledning till någon åtgärd eller uttalande från JO.

Roger Syrén är besviken över beslutet.

– Jag beklagar det, vi får aldrig veta om beredningen har gått till enligt kommunallagens krav. Eftersom JO inte har valt att gå vidare med att granska det här, betyder det att vi sannolikt inte kommer att få veta hur det gått till, säger han.

Vallentuna Nyheter söker kommundirektör Victor Kilén.

Täbys svar på kritiken från Hultsfred: "Stämmer inte"

Nyheter "Det är ett väldigt konstigt agerande" Förra veckan riktade Hultsfreds kommunledning skarp kritik mot Täby kommun, då de menade att Täby hade lurat en flyktingfamilj att flytta till Hultsfred. Erik Andersson (M) svarar nu på kritiken....onsdag 24/4 17:19

Man dömd för mordförsök i Vallentuna

Nyheter Får livstids fängelse för två mord och ett mordförsök Idag, den 24 april, kom domen mot den man som suttit häktad sedan december, misstänkt för försök till mord i Vallentuna. Han döms nu till livstids fängelse för mordförsöket och för ytterligare två...onsdag 24/4 16:32