Möjligheter. Joar Blå må vara slitet, men Mats Alvemark kallar det möjligheternas hus.

"Joar Blå är möjligheternas hus"

Det blir inget kommunhus på Joartomten. Då jublar Mats Alvemark som startade Facebook-gruppen ”Kulturhus på Joar Blå i Enköping.” – Det är en viktig delseger för oss.

  • Publicerad 15:51, 30 maj 2017

Under måndagen kunde EnaHåbo-tidningen berätta att kommunhuset ska utrymmas. Helst före årsskiftet. Det som en följd av att många medarbetare i huset inte mår bra.

– Det är inga nya mätningar som gjorts, men de rapporter vi fått från företagshälsovården och chefer i organisationen pekar på att så många inte mår bra att vi måste ändra vår tidsplan, sa kommundirektören Peter Lund då.

Kommunhusets framtid har varit diskuterat en längre tid och ett förslag har varit att bygga ett nytt kommunhus på tomten där Joar Blå står i dag, men så blir det alltså inte, avslöjar kommunalrådet Anders Wikman för EnaHåbo-tidningen.

– Det skulle ta fyra, fem år innan ett kommunhus skulle stå klart där och den tiden har vi inte längre, säger han.

Att bygga ett nytt kommunhus där Joar Blå står har väckt starka reaktioner. Mats Alvemark startade en Facebook-grupp med syftet att stoppa planerna på ett kommunhus på Joar-tomten och istället renovera Joar Blå och därmed skapa ett kulturhus för framtiden.

– Ja, det händer mycket. Men det är ju bra att det blir officiellt. Nu är den idén avförd, skrattar han.

– Vi gjorde en besiktning av Joar Blå i går (läs måndag) med den här Facebook-gruppen och visst är det saker som måste hända där med ledningar och så vidare, men det är absolut möjligheternas hus, fortsätter han.

Tanken att bygga ett kulturhus på Stattomten är också en idé som har presenterats från politiskt håll, men Alvemark menar att folket vill ha Joar Blå.

– Jag förstår inte varför man inte kan enas bakom det som majoriteten vill ha? Varför måste man dra åt olika håll hela tiden?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02