Jobbprojekt. Tio kvinnor börjar jobba för Botkyrkabyggen i september. Foto: Arkivfoto

Jobbprojekt för kvinnor ska göra Fittja tryggare

Minskad förstörelse och ökad trygghet i Fittjas portar. Ett första jobb för långtidsarbetslösa kvinnor i området. Det är tanken när Botkyrkabyggen anställt tio kvinnor för att jobba med städning och trivsel i och kring bostadsbolagets hus i området.

  • Publicerad 09:31, 19 maj 2017

De tio kvinnorna i jobbsatsningen Quinna i Botkyrka ska jobba med att städa trapphus, portar och området kring bostadshusen. Bland dem som anställts finns både de som nyligen flyttat till Sverige och de som varit här en lång tid.

– Vi har anställt arbetslösa kvinnor som bor i våra hus i Fittja. Vi vill hjälpa kvinnor med utländsk bakgrund att komma ut i arbetslivet och få möjlighet till egen försörjning vilket är en jämställdhetsfråga, säger Susanne Axelsson Herling, HR-chef på Botkyrkabyggen som driver projektet.

Kvinnornas anställningsavtal är redan påskrivna och de har fått en lokal i området. Parallellt med jobbet får de gå en kurs i svenska.

Att anställa lokalt förankrade kvinnor tror Susanne Axelsson Heldring kan leda till ökad trygghet och minskad skadegörelse i området.

– För de ungdomar som riskerar att hamna fel kan det betyda något att de här kvinnorna finns ute i området. De känner och har stor respekt för kvinnorna. Vi tror att det kan bli jättebra.

Den fjärde september börjar kvinnorna sina ettåriga anställningar.

– Vi är stolta och glada över projektet. Blir det framgångsrikt kan vi permanenta det och dra igång det i flera av våra områden, säger Susanne Axelsson Heldring.

10 anställs

Tio kvinnor i Fittja har anställts av Botkyrkabyggen.

De ska jobba med trivsel och städning i och kring bostadsbolagets hus.

Projektet ska pågå i ett år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.