Foto: Privat

Josefine om fantastiska mötet med lodjuret: "Det var magiskt"

Josefine Erikson Brangstrup fångade ett lodjur på bild. Rovdjuret var på besök i familjens trädgård i Näsbypark i Täby.

  • Publicerad 15:52, 13 nov 2017

I lördags eftermiddag vid tre-tiden stod Josefine Eriksson Brangstrup och hennes lillebror i familjens kök i huset i Näsbypark. Genom glasdörrarna mot fönstret såg de plötsligt ett kattdjur komma runt hörnet.

– Vi tänker "vad är det där". Den rörde sig inte som en katt, den hade gigantiska tassar som inte alls är som tamkatters. Så ställer den sig och vässar klorna och sen kommer den mot fönstret, säger Josefine.

– Då inser jag att "gud det är ett lodjur".

Josefine tror inte att lodjuret är fullvuxen, utan runt ett eller ett och ett halvt år gammal.

För Josefine blev det en upplevelse utöver det vanliga.

– Det var en helt surrealistisk känsla, det var magiskt. Den stod där i någon minut eller två. Den rörde sig väldigt lugnt och reagerade inte när den såg oss genom fönstret, den blev inte rädd, säger hon.

– Den var så lugn, det var inget hotfullt över den, den bara gick där och kollade läget. Vi var mest bara helt fascinerade och stumma. Den var så himla söt.

Under helgen har det varit det ständiga samtalsämnet i familjen. Enligt Josefine har hela familjen varit eld och lågor.

– Nu har det lagt sig lite, det var kanske once in a lifetime, att man fick se lodjur så nära, säger Josefine.

– Jag har tänkte på det innan, kommer jag någonsin få se ett riktigt lodjur, det här var någonting extra.

Fler grannar på gatan verkar också ha sett lodjuret.

– Ja, det var en av våra grannar som ringde som sett min bild på Facebook. Hon hade sett den tidigare på dagen, och då hade hennes barn bara sagt "men mamma, det är klart att det inte var ett lodjur", säger Josefine.

– Alla i grannskapet tycker att det är fantastiskt att få ett så stort vilt djur nära inpå, det är ingen oro. Det är inte en enda som uttrycker någon sorts oro på mitt inlägg, utan det är starka positiva känslor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35