Engelsman. Flystabon Steve Huetson från London tyckte det saknades ett hälsosamt alternativ i Spånga. Foto: Sofia White

Juicebar ska locka hälsomedvetna till Spånga

Britten Steve Huetson saknade ett hälsosamt restaurangalternativ i Spånga. Nu har han öppnat upp en egen juicebar, mitt i centrum.

  • Publicerad 12:08, 13 sep 2017

Jag saknade ett alternativ i Spånga dit jag kunde gå och köpa en juice.

Steve Huetson har tagit över Café delights gamla lokal. Foto: Steve Huetson

Juicebarer har blivit ett vanligt inslag i större köpcentrum som Mall of Scandinavia – och nu har trenden även nått Spånga torg.

– Jag saknade ett alternativ i Spånga dit jag kunde gå och köpa en juice, en smoothie eller något annat hälsosamt, säger engelsmannen Steve Huetson, numera Flystabo, som ligger bakom satsningen Juice etc.

Insikten fick han när han arbetade på Erikshjälpen i Spånga under en tid. Dessförinnan har Steve Huetson en bakgrund inom finansbranschen i London och som chef på Ikea i Sverige – ett liv han nu valt bort.

– Jag är självlärd och har alltid haft ett intresse för matlagning och hälsa. Jag brukar testa recepten på mina två barn, som älskar smoothies!

Förutom färskpressade juicer, smoothies och sallader syns även engelska bakverk på menyn, där alternativen är uppkallade efter tunnelbanestationer i London.

Är du nervös?

– Ja, väldigt! Än så länge är det få som känner till att vi har öppnat. Men jag hoppas att ryktet ska sprida sig till de som är sugna på något hälsosamt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42