Van. Andreas Carlsson har under flera års tid varit med och skött biovisningar i Erskinesalen. Foto: Jonas Månsson

Julens biovisningar är räddade

En avtalstvist har ställt in biohösten. Nu räddar en tillfällig lösning julens visningar. – Klart att det är kul att vi kan fixa det på egen hand, säger Andreas Carlsson, ordförande i Mälarö kino.

  • Publicerad 08:47, 20 dec 2018

Julen är en sådan tid då det är populärt med bio. Då är det klart att vi ska ha en bio på Ekerö.

En höstsäsong med mindre filmutbud än tidigare är snart över. Bakgrunden är att Ekerö kommun inte har kunnat hitta en lösning för hur bion ska drivas i framtiden och sedan slutet av oktober har det inte visats några filmer alls i Erskinesalen.

Nu när julen står för dörren kommer en tidig julklapp till alla filmsugna Mälaröbor. Den ideella föreningen Mälarö kino kommer under en tillfällig period att arrangera visningar under namnet Mälaröbion.

– Vi har i flera år bemannat bion åt det företag som har haft avtalet med kommunen. Vi har skött det på plats och har koll på hur man sköter en biograf, säger Andreas Carlsson.

På annandagen är det dags igen för visning. Den gången är det ”Bamse och dunderklockan”. Sedan väntar olika filmer den 30 december och den 1 januari.

– Själva programmet är satt. Vi har försökt få till lite blandat. Just för barnen är det ”Bamse och dunderklockan” och ”Sune”, en familjefilm som ligger på biotoppen. Sedan kommer den svenska storfilmen ”Lyckligare kan ingen vara”. Det är en film med David Hellenius som har premiär i jul, säger Andreas Carlsson.

Poppis i juletid

Han skulle inte ha något emot att fortsätta driva bion i Ekerö centrum. Han är extra glad att det blir några filmer som visas årets sista dagar.

– Julen är en sådan tid då det är populärt med bio. Då är det klart att vi ska ha en bio på Ekerö, säger Andreas Carlsson.

Mälarö Tidning har även varit i kontakt med Elisabet Lunde, chef på kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Hon vill dock inte kommentera diskussionerna som förs med den tidigare entreprenören, men hon hoppas att det ska gå att nå ett nytt avtal i början av januari.

Aktuella filmer

Bamse och dunderklockan

Sune vs Sune

A star is born

Lyckligare kan ingen vara

The wife
(Tider och datum finns på malarobion.se)

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15