Foto: Mostphotos

Julgransförsäljares husvagn stals – hittades snabbt

UPPDATERAT: En julgransförsäljare på Coops parkering blev under natten mellan fredag och lördag av med sin husvagn. När han anmälde brottet var det redan löst. Dessutom i blåljusrapporten: Stölder, drogbrott och hot.

  • Publicerad 17:13, 1 dec 2019

Gångna veckan (anmält fredag)

Bredsand

Försök till stöld. Okända har tagit sig in i en båt som står på land i Bredsand genom att ta bort presenningen över båten. Vad, om något som stulits är oklart, men de presenningen varit borttagen har det regnat in i båten varpå det blivit skador på inredningen.

Lördag kl 01.00 - 03:30

Sämskarbogatan

Tillgrepp av fortskaffningsmedel. En Volvo som parkerats på Sämskarbogatan stals tidigt på lördagen. Bilen efterlystes efter stölden av polisen.

Fredag kl 17:20

Torggatan

Drogbrott. En man i medelåldern är misstänkt för narkotikabrott – innehav och narkotikabrott – brukande. Dessutom gjordes beslag av misstänkt narkotiskt preparat. Mannen var positiv på snabbtest.
 

Lördag ca 2200

Enögla

Olaga hot En kvinna i 30-årsåldern, samt anhöriga till henne, har enloigt uppgift utsatts för olaga hot av en man i 40-årsåldern. Han släpptes efter förhör.

Lördag 23:50

Centrala Enköping

Drogbrott. Då en man i 40-årsåldern kontrollerades av polis i centrala Enköping strax före midnatt på lördagen blev han misstänkt för narkotikabrott eget brukande

Lördag ca 21.30

Ica Maxi Enköping

Stöld. Personal på Ica Maxi gjorde ett envarsgripande då en man i 40-årsåldern stulit varor i butiken. Polis kom till platsen och mannen släpptes efter förhör.

Söndag 02:30

Centrala Enköping

Drogbrott. Då en man i 20-årsåldern kontrollerades av polis i centrala Enköping tidigt på söndagen blev han misstänkt för narkotikabrott eget brukande

Söndag ca 03:00

Enköping/Stockholm

Stöld. Hemresan till Enköping från ett party i Stockholm gick inte som det var tänkt för en kvinna i 20-årsåldern tidigt på söndagens morgon. Hon tog en svarttaxi hem och gjorde upp om priset, men då de kommit till Enköping var kvinnan och föraren inte längre överens om priset. Föraren tog då kvinnans mobiltelefon och åkte därifrån.

Fredag-lördag

Coop-parkeringen.

Stöld av husvagn. En julgransförsäljare blev bestulen på sin husvagn ifrån Coop-parkeringen. Polisen löste brottet snabbt, till och med innan de visste om det. Stölden anmäldes på lördagen, men redan kl 01:37, alltså när det just blivit lördag, stoppade en polispatrull ett fordon med påkopplad husvagn.
Förare av fordonet var en man i 18-årsåldern.
Efter vidare förhör med mannen framkom att han slitit bort regskylten från husvagnen.
Det kunde konstateras att det var den stulna husvagnen från Coop-parkeringen som stoppades av polisen.

Blåljus: Fortkörningar på E18

Nyheter Fortkörningar, rattfylleri, cykelstöld och förstörd rollator. Men inga våldsbrott. Så ser helgens blåljusrapport ut.måndag 3/8 10:46

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46