Julia, 11, fick brev – från statsministern

Julia Wahlberg, 11, från Enköping, hade en mängd frågor att ställa till Sveriges statsminister. Så hon skickade två brev och fick svar.

  • Publicerad 08:08, 3 nov 2017

Anna Wahlberg beskriver sin dotter som någon som tar saken i egna händer. Det är lätt att föreställa sig när man läser breven som Julia har skickat till Stefan Löfven. Det första handlade om orättvisorna i rapporteringen kring terrordåd.

– Som i Syrien sker det terrordåd nästan varje dag och då skrivs det ingenting och om det sker något i England, kanske var tredje månad, så blir det mycket mer uppmärksammat.

Statsministern passade över den frågan till oss i massmedia, men övriga frågor fick han själv ta. Till exempel den om vad han ville bli när han var liten och vilket fotbollslag han håller på. Det visade sig att de båda hängde ihop, på sätt och vis åtminstone.

”Mitt favoritfotbollslag är GIF Sundsvall. När jag var liten drömde jag faktiskt om att bli fotbollsproffs, men nu är jag glad att jag valde att jobba med politik i stället”, skriver Löfven. Frågan vi ställer oss är om Julia är nöjd med svaren hon fick?

– Nja, sådär. Jag fick inte ett ordentligt ja eller nej. Det var såhär: ”Jag vet inte, jag tycker också så.”

Politikersvar alltså?

– Ja.

Nu är det inte bara statsministern som får brev från Julia. Hon har bland annat skrivit till Svenska Fotbollförbundet för att fråga varför det heter Damfotboll och inte bara fotboll.

– Jag har också skickat brev till olika kändisar, men de brukar inte svara, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38