Julia och Ebba kläckte årets idé

Julia Östberg och Ebba Bengtsson har tilldelats Solna stads prestigefyllda pris ”Årets unga affärsidé”.

  • Publicerad 14:05, 8 dec 2017

Företaget Reesteel tillverkar magnetiska underlägg som gör att man inte behöver använda två händerna för att lyfta till exempel en varm gryta. Produkten kan förenkla vardagen för många, inte minst den som är funktionsnedsatt. Som vinnare fick de ta emot rådgivningscheck från Handelsbanken och PwC och en prissumma på 50 000 kronor sponsrad av Fabege.

Solna stads miljöpris tilldelas i år Svenska Brasserier för deras arbete med Ulriksdals Värdshus. Svenska Brasserier har höga hållbarhetsambitioner och vid Ulriksdals Värdshus satsar man på att skapa ett slutet kretslopp och på att gynna den biologiska mångfalden.

– Att jobba med näringslivsklimat och främja tillväxt är viktigt för att bryta utanförskap och säkra resurser till skola och omsorg. Sveriges bästa företagsklimat och välfungerande företag, har under många år varit en del av Solnas positiva utveckling. Därför är det särskilt roligt att dela ut priser till företag i Solna som lyckats extra bra, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Årets CSR-pris gick till Signalisten och Scandic Järva Krog och priset Årets företagare tilldelades Solnaföretaget Hansa Engineering.

Stockholm Direkt