Alireza Bakhshi, Shiva Samadi och Jan-Olov Jannebring hämtade starx innan jul upp de kläder som sedan skänktes till behövande i Håbo. Foto: privat

Julig utdelning till ensamkommande

Personal från Röda korsets butik i Bålsta delade strax innan jul ut kläder till ett hem för ensamkommande i Håbo.

  • Publicerad 08:46, 28 dec 2016

Kläderna samlades in i samband med den nationella kampanjen Donation days. Deltagande företag har uppmuntrat anställda att under en vecxkas tid skänka kläder till nyanlända, papperslösa och eu-migranter.

– För att säkerställa kvaliteten på kläderna har vi gått ut med två frågor till de som skänker. Skulle du själv köpa det här? och Skulle du skämka det till en vän?, berättar Greta Baardsen, föreståndare på butiken Kupan i Bålsta.

Kampanjen har fått ett väldigt positivt gensvar, inte bara hos mottagarna av kläderna, utan även hos de deltagande företagen.

– Vi på Röda korset har märkt av ett växande intresse hos företag att genomföra såna här saker, så Donation days kommer att återkomma under året, säger Greta Baardsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet