Vanligtvis placeras den virkade konsten på bilar men ibland dyker de upp på lyktstolpar, som här vid Telefonplan. Foto: Linda Gren

Julkalendern som garnbombar bilar

Fram till julafton kan du se olika konstverk av garn dyka upp på olika platser i Hägersten. Kanske får du ett själv på dragkroken?

  • Publicerad 16:59, 12 dec 2017

Garnbombning eller Yarnbombing, som det också heter, är ett nytt sätt att sprida konst i städer. Nu har det kommit till Hägersten i form av en julkalender. Bakom verken ligger instagrammaren och konstnären Virkavakna.

– När jag blev föräldraledig och min bebis började sova fick jag oceaner av tid. Jag som alltid varit intresserad av textil och garngrafitti kände hur kreativiteten växte och jag började helt enkelt att virka, säger konstnären Virkavakna som inte vill medverka med namn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I oktober placerade Virkavakna ut sitt första verk, men det satt bara kvar ett dygn.

– Då bestämde jag mig för att göra en julkalender för att skänka lite glädje, om än bara för ett ögonblick. Jag bestämde mig för att testa om det är roligare att ge än att få, som det sägs.

Bara positiv respons

Hittills har Virkavakna placerat ut sin garngrafitti på olika bilar i Hägerstensområdet och responsen har bara varit positiv.

– En familj skrev till mig på instagram att de hade hittat konstverket samma dag som ett av deras barn fyllde år. De var jättetacksamma för gåvan. Och i övrigt har väl folk mestadels bara tyckt att det varit roligt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Projektet har varit lite av en personlig utmaning men det har också varit ett startskott för nya idéer.

–  Hur mycket tid orkar man lägga ner på ett hantverk som kanske inte kommer finnas kvar? Det har varit lite ångestframkallande faktiskt men nu har jag klarat femtio procent och tänker köra hela vägen ut. Den ena idén föder den andra, som tur är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bönderna ratar Stockholms gräs

Nyheter Trots extrema bristen på djurfoder vill ingen ha Stockholms stad har erbjudit lantbrukare att slå gräs på flera öppna ytor till följd av foderbristen i spåren av hettan. Men hittills har intresset varit svalt. Inte en enda har nappat. Anledningarna...onsdag 18/7 7:30