Laddar för jul. Volontären Veronika Bruce (till vänster) på Medborgarplatsen och Therese Sowilam (till höger) hoppas på julstämning på Medis. Foto: Privat

Julklappar samlas in till hemlösa på Medis

200 julklappar till hemlösa var målet och det har föreningen Volontärt Initiativ snart lyckats med. “Har gått rysligt snabbt” säger en av initiativtagarna inför julklappsutdelningen på Medborgarplatsen.

  • Publicerad 18:07, 30 nov 2017

I flera år har volontärerna i ideella föreningen Volontärt Initiativ, VI, stått på Medborgarplatsen en gång i månaden. Här delar de ut varm mat, kläder och annat som de runt två till trehundra hemlösa de möter behöver.

Den tredje advent, 17 december, kommer volontärer till torget igen – då iklädda tomteluvor och rustade med glögg och julklappar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målet har varit att samla in pengar via swish till 200 paket som ska fyllas med mössor, vantar, hygienprylar, underkläder och strumpor. Och insamlingen som skett via föreningens Facebook-sida har snart nått sitt mål.

– Det har gått rysligt snabbt. Särskilt den här veckan har det verkligen rasslat till. Just nu har det swishats in 23 116 kronor. Så nu är det bara sju julklappar kvar till målet, säger en av grundarna Therese Sowilam.

"Glömma det tuffa och hårda"

Hon hoppas kunna sprida julstämning och omtanke på Medis.

– Jag vill att det ska vara pirrigt och personligt. Jag vill att alla ska få glömma det tuffa och hårda. Folk har så nariga händer och fuktskadade fötter den här årstiden. Jag vill att de får glömma det i tio minuter och känna att någon har tänkt på just mig, säger hon.

Fortsätter det att komma in pengar även efter det att julinsamlingen har avslutas så går de till hygienartiklar som delas ut nästa år.

– Vi behöver alltid hjälp, både till jul och resten av året. Tyvärr är det alltid jul som slår störst. Men det finns alltid alla möjligheter att hjälpa, säger Therese Sowilam.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.