Glad. Frank Marin, gruppchef i Sundbybergs simhall, är glad över att engagemanget kring julklippningen på simhallen har ökat. Foto: Arkiv

Julklippning på simhallen i en vecka

Viljan att skänka julefrid till hemlösa och behövande har vuxit sig så stark att den traditionella klippningen på julafton utökats till en vecka. Frank Marin, gruppchef i Sundbybergs simhall, talar med värme om "justerad organisation".

  • Publicerad 10:42, 16 dec 2019

Det blir för åttonde julen som Sundbybergs simhall öppnas för hemlösa. På julafton ska 40 volontärer ta hand om besökarna: bjuda på fika, fixa frisyrer, ansa skägg, vårda fötter och erbjuda donerade kläder och hygienartiklar.

– Men allra helst erbjuda närhet, ett samtal och en arm på axeln, säger Frank Marin. Vi kan inte underskatta det sociala i det vi vill uppnå.

Han säger att årets arrangemang blir "bästa ever". Delvis baseras han det på att intresset för att bistå bara växer. Över 500 volontärer, främst frisörer, ville vara med vilket medfört att man tvingats tacka nej till flera.

Dock har traditionen fått ny kostym för att möta behovet.

– Vi kommer att vara igång hela veckan fram till julafton. Cirka 100 volontärer arbetar fram till julafton. Vi får så mycket donerat till oss att det har känts angeläget att justera vår organisation. Så finns det organisationer som hjälper behövande är de välkomna till simhallen, säger Frank Marin.

Vad tar du med dig hem efter en julafton i simhallen?

– Det fantastiska i att se folk gå härifrån med nya frisyrer, andra kläder och ett leende. Vi vill nå de som behöver hjälp och när vi ser att vi göra skillnad är det en skön känsla, säger Frank Marin.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kan du träna ute på hemmaplan

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:05

Lunchrestaurang flyttar in i Ursvik entré

Nyheter Öppnar i maj Ursvik Entré fylls stadigt av nya hyresgäster. Senaste tillskotten är restaurangen Kalaset, som på allvar slår upp dörrarna i maj, och tvärbanans projektkontor.fredag 17/1 15:59

Rinkebysonen Martin Mutumbas liv blir bok

Nyheter AIK-profilen samarbetar med sportjournalist Rinkeby-uppväxta Martin Mutumbas liv blir bok. I höst kommer berättelsen om före detta AIK-spelaren.fredag 17/1 11:24
Stockholm Direkt