Glad. Frank Marin, gruppchef i Sundbybergs simhall, är glad över att engagemanget kring julklippningen på simhallen har ökat. Foto: Arkiv

Julklippning på simhallen i en vecka

Viljan att skänka julefrid till hemlösa och behövande har vuxit sig så stark att den traditionella klippningen på julafton utökats till en vecka. Frank Marin, gruppchef i Sundbybergs simhall, talar med värme om "justerad organisation".

  • Publicerad 10:42, 16 dec 2019

Det blir för åttonde julen som Sundbybergs simhall öppnas för hemlösa. På julafton ska 40 volontärer ta hand om besökarna: bjuda på fika, fixa frisyrer, ansa skägg, vårda fötter och erbjuda donerade kläder och hygienartiklar.

– Men allra helst erbjuda närhet, ett samtal och en arm på axeln, säger Frank Marin. Vi kan inte underskatta det sociala i det vi vill uppnå.

Han säger att årets arrangemang blir "bästa ever". Delvis baseras han det på att intresset för att bistå bara växer. Över 500 volontärer, främst frisörer, ville vara med vilket medfört att man tvingats tacka nej till flera.

Dock har traditionen fått ny kostym för att möta behovet.

– Vi kommer att vara igång hela veckan fram till julafton. Cirka 100 volontärer arbetar fram till julafton. Vi får så mycket donerat till oss att det har känts angeläget att justera vår organisation. Så finns det organisationer som hjälper behövande är de välkomna till simhallen, säger Frank Marin.

Vad tar du med dig hem efter en julafton i simhallen?

– Det fantastiska i att se folk gå härifrån med nya frisyrer, andra kläder och ett leende. Vi vill nå de som behöver hjälp och när vi ser att vi göra skillnad är det en skön känsla, säger Frank Marin.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt