GOD JUL. Årets julkort till Sven och Inger har ännu inte kommit till Vuksan på Hjortvägen. "Men de brukar komma den här veckan." Foto: Privat

Julkorten till Inger och Sven kommer till - Vuksan

Varje år vid den här tiden får Vuksan på Hjortvägen flera trevliga julkort. Problemet är bara att de inte är till honom. De ska till Sven och Inger på Hasselgatan – som flyttade från Hjortvägen för tio år sedan.

  • Publicerad 16:25, 20 dec 2019

Det har blivit en rolig grej, det är fyra år i rad nu.

Det har gått tio år sedan Sven, 76, och Inger Antonsson, 73, flyttade från Hjortvägen i Sigma till Hasselgatan i Väsby.

Men det hindrar inte flera av vännerna från Dalarna och Kista att fortsätta skicka julkorten till Hjortvägen.

– De verkar inte ha uppmärksammat att vi har flyttat. Inget som märks i adressboken i alla fall. Vi påminner dem varje år och då säger de "ja, just det", men så kommer de till gamla adressen i alla fall, säger Sven och skrattar.

Första åren efter flytten eftersändes julkorten, men nu tas de emot av Vuksan Rovcanin, som bor i den lägenhet Inger och Sven lämnade på Hjortvägen.

– Det har blivit en rolig grej, det är fyra år i rad nu. En av familjerna som skickar julkorten är serber, så hur de fick för sig att jag är Sven och Nathalie Inger är det ingen som vet, säger Vuksan, som själv kommer från Serbien.

Årets kort har inte kommit än, men enligt Vuksan brukar de komma den här veckan.

– Jag brukar packa om dem och skriva en liten rad till Sven och Inger, säger han.

Han brukar även lägga upp ett inlägg i facebookgruppen "Det är i Väsby det händer :-)" om att julkorten kommit så att Sven och Inger kan se det.

Förra året var Vuksan och hans familj inte hemma över jul. Då skrev de ett inlägg i fb-gruppen och beklagade förseningen: "Julkorten hamnade inte till rätt adress i tid. Tänkte det måste finnas nån i gruppen som känner dem och kan hälsa att julkorten från Bengt och Margareta blir sena i år :-)."

Inger och Sven har inte personligen haft kontakt med Vuksan, men är tacksamma över hans engagemang i julkorten.

– Det har nästan blivit som en jultradition, det har pågått i över fem år nu, säger Inger Antonsson.

– Nu ser vi fram emot korten i januari.

Men det är inte bara de feladresserade julkorten som skapar julstämning i det Antonssonska hemmet. Nu väntar de på snön. Särskilt Sven, som är en flitig skidåkare och har varit aktiv i Väsby skidklubb, där han numera är hedersmedlem.

– När snön kommer blir det ut med skidorna i Runbyspåret. Härligt!

I VÄNTAN PÅ JULKORT. Sven Antonsson ser fram emot julkorten - i januari. Foto: Privat

JUL. Inger Antonsson tycker de felskickade julkorten nästan blivit en tradition. Foto: Privat

Stockholm Direkt