Ge bort. I år har Täby Park inlett ett samarbete med Stadsmissionen och uppmarna Täbybor att lämna gåvor under marknaden. Foto: Täby park

Julmarknad i Täby – då kan vi också ge bort gåvor

När Täby Park anordnar julmarknad i december har man nytt fokus som handlar om att ge bort gåvor till bättre behövande. – Väldigt fint att också ge presenter till andra, säger Maria Campos Björkquist.

  • Publicerad 17:20, 22 nov 2017

Den 2:a och 9;e december är det dags för julmarknad på Täby Park. Och det som är nytt för i år är att man har inlett ett samarbete med Stadsmissionen.

– Det är andra året vi har julmarknad, förra året var jättelyckat. Men vi har tänkt och det inte bara ska handla om att köpa saker, även om det är både närodlat och ekologiska varor. Det ska handla om att ge också, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef på Täby Park.

"Från barn till barn"

På marknaden kommer en släde finnas på plats med en stor säck där Täbybor och besökare kan lämna julklappar som sedan Stadsmissionen fördelar.

– Vi vill att det ska vara från barn till barn och att gåvorna ska hamna så nära som möjligt och därför vill vi göra det här med Stadsmissionen.

– Det vi tycker är viktigt är att man lär sina barn att det är väldigt fint att också ge presenter till andra, så man gör det till en fin sak att slå in ett paket och kanske skriva ett litet brev och vad man själv heter som givit gåvan, säger Maria Campos Björquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm