Renlavskrans. På marknaden finns både julfina saker och sånt som kan ges bort i julklapp. Foto: Ulla Timander

Julmarknad med konst i fokus

För andra året i rad ordnar Danderyds konsthall julmarknad.

  • Publicerad 12:15, 12 nov 2018

Nu är det dags för julmarknad. Medlemmarna i Danderyds konsthall säljer "konstartiklar av hög kvalitet" under namnet Jul i mörkret.

Det är andra året som konstföreningen anordnar julmarknad.

– Det är konstnärer som medverkar, så jag kan lova att det inte bara blir de där vanliga julmarknadsprodukterna utan en annan typ av julsaker. Det blir också saker som inte har med julen att göra, som man kan ge bort i julklapp, säger Ulla Timander, en av konstnärerna.

Själv gör hon bland annat kransar i blåbärsris.

– Det blir spretigt och vackert.

Smyckeskonstnär Lorenzo Kellam tar med sina smycken.

– Det är fantastiska smycken. Han gör också möbler i plastglas och är känd i USA. En annan konstnär som deltar är Ana Gaines, som bland annat gör bord med mosaik.

Datumen är lördag och söndag 24-25 november, klockan 13-16. Platsen är Fafnervägen 0.

Tennisesset Sonja, 11, siktar mot eliten

Nyheter Vallentunatjejen vinner redan mot vuxna Vallentunabon Sonja Wedenski är bara 11 år men vinner redan mot vuxna i tennistävlingar. I somras tog hon hem segern i Sveriges största utomhustävling för juniorer; Båstadtennis Corem Open....fredag 20/9 17:04

Så rullar livet i Norrorts busshjärta

Nyheter På Danderyds sjukhus busstorg samlas norra länet Alla vägar bär till busstorget vid Danderyds sjukhus. Åtminstone om du bor i norra länet, och de flesta Norrortsbor lär ha spenderat en hel del tid här. Vi hängde en timme vid bussarna och kollade in...fredag 20/9 16:42
Stockholm Direkt