Renlavskrans. På marknaden finns både julfina saker och sånt som kan ges bort i julklapp. Foto: Ulla Timander

Julmarknad med konst i fokus

För andra året i rad ordnar Danderyds konsthall julmarknad.

  • Publicerad 12:15, 12 nov 2018

Nu är det dags för julmarknad. Medlemmarna i Danderyds konsthall säljer "konstartiklar av hög kvalitet" under namnet Jul i mörkret.

Det är andra året som konstföreningen anordnar julmarknad.

– Det är konstnärer som medverkar, så jag kan lova att det inte bara blir de där vanliga julmarknadsprodukterna utan en annan typ av julsaker. Det blir också saker som inte har med julen att göra, som man kan ge bort i julklapp, säger Ulla Timander, en av konstnärerna.

Själv gör hon bland annat kransar i blåbärsris.

– Det blir spretigt och vackert.

Smyckeskonstnär Lorenzo Kellam tar med sina smycken.

– Det är fantastiska smycken. Han gör också möbler i plastglas och är känd i USA. En annan konstnär som deltar är Ana Gaines, som bland annat gör bord med mosaik.

Datumen är lördag och söndag 24-25 november, klockan 13-16. Platsen är Fafnervägen 0.

SE BILDERNA: Så blir nya Krigsarkivet i Arninge

Nyheter ✓Hemligt material ✓Kartsamling Vid årsskiftet kommer en stor byggnad stå klar i Arninge. Den ska rymma 700 hyll-kilometer historiska handlingar – när Riksarkivets krigsarkiv flyttar in.onsdag 26/6 16:59

Efter larmet: Inget farligt ämne i paket i Vallentuna

Nyheter "Vet inte varför folk tyckte det var jobbigt att andas" Under onsdagen fick polisen larm om att paket som levererats till en spelbutik i Vallentuna orsakat andningssvårigheter hos personalen. Inget farligt ämne kunde dock hittas.onsdag 26/6 13:11
Stockholm Direkt