Renlavskrans. På marknaden finns både julfina saker och sånt som kan ges bort i julklapp. Foto: Ulla Timander

Julmarknad med konst i fokus

För andra året i rad ordnar Danderyds konsthall julmarknad.

  • Publicerad 12:15, 12 nov 2018

Nu är det dags för julmarknad. Medlemmarna i Danderyds konsthall säljer "konstartiklar av hög kvalitet" under namnet Jul i mörkret.

Det är andra året som konstföreningen anordnar julmarknad.

– Det är konstnärer som medverkar, så jag kan lova att det inte bara blir de där vanliga julmarknadsprodukterna utan en annan typ av julsaker. Det blir också saker som inte har med julen att göra, som man kan ge bort i julklapp, säger Ulla Timander, en av konstnärerna.

Själv gör hon bland annat kransar i blåbärsris.

– Det blir spretigt och vackert.

Smyckeskonstnär Lorenzo Kellam tar med sina smycken.

– Det är fantastiska smycken. Han gör också möbler i plastglas och är känd i USA. En annan konstnär som deltar är Ana Gaines, som bland annat gör bord med mosaik.

Datumen är lördag och söndag 24-25 november, klockan 13-16. Platsen är Fafnervägen 0.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt