Julmarknad med unga knallar

Den 13 december blir det julmarknad i Sparbankshuset. Det som säljs är varor och tjänster från Ung Företagsamhet, UF.

  • Publicerad 15:07, 30 nov 2018

På luciadagen, torsdag den 13 december blir det julmarknad i Sparbankshuset. Det är deltagare i Ung Företagsamhet, UF, från Westerlundska gymnasiet som säljer sina varor och tjänster.

Två av UF-företagen heter Social Seniorer UF och Närproducerat UF och drivs av elever i handelsprogrammet årskurs 2 på Westerlundska gymnasiet.

Sociala Seniorer UF erbjuder grundläggande kurser i att hantera dator, mobil och Ipad. Målgruppen är äldre personer som saknar datorvana.

– Det finns en stor efterfrågan. Många är i digitalt utanförskap, säger Birk Westerlund som driver företaget tillsammans med Maya Mörk, Linnea Moberg och Oliver Melander.

Sociala Seniorer UF hålker just nu på att diskutera ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan som skulle kunna hjälpa till med att ta emot anmälningar av kursdeltagare.

– Men ingenting är bestämt. Vi ska prata vidare, säger Birk Westerlund.

Närproducerat UF säljer delikatessbrickor med lokalproducerade varor. Brickorna finns i två storlekar. Den större varianten innehåller ost, knäckebröd, marmelad, äppelmust och äppelchips. Allting är lokalproducerat.

– Man stödjer de lokala företagen och varorna har inte behövt åka så långt med lastbil, säger Maja Segersköld som driver företaget tillsammans med Matilda Everbrant, Maja Segersköld, Julia Alvarsson och Hossein Khalegehi.

De lokalproducerade delikatessbrickorna är tänkta att passa bra som julklappar. Förutom att stå på marknader finns Närproducerat UF även i sociala medier och man har möjlighet att ta upp beställningar den vägen.

Julmarknad med UF-företagare

När? Torsdag den 13 december
Klockan 16.00–18.00.

Plats: Sparbankens lokaler i Enköping, en trappa ner.

Elever inom Ung Företagsamhet, UF, finns på plats och ställer ut samt har färsäljning av sina varor och tjänster.

Klockan 17.00 blir det underhållning med Rojdan Sözen.

Klockan 17.30 presenteras vinnaren i årets säljpitchtävling.

På marknaden finns även möjligheten att tävla och vinna en julskinka.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som sedan 1980 har utbildat elever i entreprenörskap.

Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16