Hållbar jul. Det är temat på årets julmarknad. Foto: Arkivfoto: Therese Wiberg, wfoto.se

Julmarknaden i Djursholm växer

Julmys, aktiviteter och småskaliga mathantverkare. Det är något av vad som utlovas när julmarknaden på Djursholms torg växer.

  • Publicerad 11:25, 6 nov 2019

Vem blir djursholmsk mästare i kast med liten gran? Den aktiviteten utlovas när det ordnas julmarknad på Djursholms torg.

Småskaliga mathantverkare som gårdsmejerier, musterier, pralinkokare, ett litet charkuteri från Roslagen, gårdsbutiker och marmeladhjältar är stommen i julmarknaden. Även belgiska våfflor och varm äppelglögg blir inslag.

För den som gillar action snarare än mat blir det en julig trekamp med vedstapling, kast med liten gran och kasta prick med kottar. Aktiviteter för de små blir det i form av ponyridning, och den som vill visa upp sin sångröst kan sjunga julkaraoke.

Dessutom har butikerna runt torget öppet.

– Det finns tusen skäl till att man absolut vill fira in julen på just Djursholms torg, för här blir så mycket mer än bara marknad. Det blir en härlig liten folkfest, där djursholmarna känner vilket fantastiskt fint litet centrum man har, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader, som arrangerar marknaden med Företagarföreningen på Djursholms Torg.

Stockholmsmarknader står bland annat bakom den stora julmarknaden på Täby Torg och bakluckeloppisen i Täby.

Datumet för marknaden är den 30 november, och tiden är 11-16.

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Nyheter Djurkommunikatör har kallats in Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.tisdag 25/2 16:54
Stockholm Direkt