Hållbar jul. Det är temat på årets julmarknad. Foto: Arkivfoto: Therese Wiberg, wfoto.se

Julmarknaden i Djursholm växer

Julmys, aktiviteter och småskaliga mathantverkare. Det är något av vad som utlovas när julmarknaden på Djursholms torg växer.

  • Publicerad 11:25, 6 nov 2019

Vem blir djursholmsk mästare i kast med liten gran? Den aktiviteten utlovas när det ordnas julmarknad på Djursholms torg.

Småskaliga mathantverkare som gårdsmejerier, musterier, pralinkokare, ett litet charkuteri från Roslagen, gårdsbutiker och marmeladhjältar är stommen i julmarknaden. Även belgiska våfflor och varm äppelglögg blir inslag.

För den som gillar action snarare än mat blir det en julig trekamp med vedstapling, kast med liten gran och kasta prick med kottar. Aktiviteter för de små blir det i form av ponyridning, och den som vill visa upp sin sångröst kan sjunga julkaraoke.

Dessutom har butikerna runt torget öppet.

– Det finns tusen skäl till att man absolut vill fira in julen på just Djursholms torg, för här blir så mycket mer än bara marknad. Det blir en härlig liten folkfest, där djursholmarna känner vilket fantastiskt fint litet centrum man har, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader, som arrangerar marknaden med Företagarföreningen på Djursholms Torg.

Stockholmsmarknader står bland annat bakom den stora julmarknaden på Täby Torg och bakluckeloppisen i Täby.

Datumet för marknaden är den 30 november, och tiden är 11-16.

De vill liva upp Gribbylund – med ungersk deli

Nyheter Täbybo: "Jag har sett flera ställen slå igen under åren" Gribbylundsborna Balazs Keresztes och Gabor Kalman vill få fler att upptäcka ungerska delikatesser. Därför öppnar de nu en deli på Gribbylund torg.fredag 22/11 12:08

Vallentunaskola slutar med betyg från fyran

Nyheter ✓Nya regeringsdirektiv ✓Rektorn: "Kommer inte kunna fullfölja det" Hösten 2017 införde Gustav Vasa-skolan betyg från årskurs fyra – ett nationellt testprojekt som skulle pågått till 2021. Men nu väljer man att inte fortsätta, bland annat efter nya riktlinjer från...fredag 22/11 11:48
Stockholm Direkt