Julmarknadens uppmaning för att stoppa kökaos: Åk kollektivt

Arrangören har lärt sig av tidigare års trafikkaos. I år ska Ekerövägen inte täppas igen. Nu manar julmarknadsarrangören till kollektivt resande.

  • Publicerad 07:15, 5 dec 2019

Den årliga julmarknaden vid Drottningholm slott har länge varit ett populärt inslag veckorna innan jul. Den här helgen arrangeras den under lördagen och söndagen.

De senaste åren har arrangemanget lockat besökare bosatta långt utanför Mälaröarna och när även Mälaröborna har tagit sig till området har det flera gånger blivit trafikkaos.

Håkan Persson, mässansvarig från arrangören Svenska slottsmässor, tror att det kan komma upp till 20 000 besökare under helgen och efter stora parkeringsproblem 2017 vidtogs åtgärder.

Det året var köerna mellan Brommaplan och slottet upp till två timmar. Något som väckte starka reaktioner bland Mälaröborna som skulle till eller från öarna.

– Förra året hade vi fler parkeringar och det lättade rejält. Vi gör på samma sätt i år och har anvisade parkeringsplatser, säger han.

Även extrainsatta bussar kommer köra till och från slottsområdet och Håkan Persson uppmuntrar till kollektivt resande.

– Sedan kanske inte alla behöver komma vid klockan 12.00, utan det är bra om det går att sprida ut besöken, säger han.

Intresset har varit stort inför helgens julmarknad i Drottningholm. Omkring ett 90-tal olika utställare finns på plats under lördagen och söndagen

– Det är lite mer än det brukar, kanske ett tiotal fler, säger Håkan Persson.

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Munsös äldre skolbarn tvingas flytta

Nyheter Ska ske till hösten Protesterna gav inte den effekt aktionsgruppen Rädda Munsö skola hade hoppats. Men när det politiska beslutet togs om skolflytten undantas de yngre eleverna.onsdag 3/6 11:06

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt