Tradition. Julmarknaden på Drottningholm gick av stapeln i helgen. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

Julmarknadsarrangör: "Jag förstår att det blir problem"

Många öbor satt fast i köer in och ut från stan i helgen. Det var julmarknaden på Drottningholm som korkade igen vägarna totalt. – Jag förstår att det blir problem. Jag har fått telefonsamtal i helgen från Ekeröbor som är arga på grund av köerna, säger Håkan Persson som är mässansvarig på Svenska slottsmässor.

  • Publicerad 11:59, 11 dec 2017

Vi ska föra en dialog dels med slottet men också med Trafikverket, för att se om vi kan hitta någon annan lösning.

Drottningholms julmarknad är en mångårig tradition. I år uppskattade Svenska slottsmässor att runt 8 000-10 000 personer besökte marknaden varje dag.

Med så många besökare var trafikkaoset ett faktum. Många öbor fick erfara långa köer från tidig morgon till sen eftermiddag, både lördag och söndag. Håkan Persson menar att Svenska slottsmässor planerat för trafiken genom att utöka öppettiderna och ha mer personal på parkeringsplatserna.

– Men problemet är att vi har för lite parkeringar och för lite utrymme. Och sen är kapaciteten på vägen för dålig också. Vi uppmanar folk att åka bussen men vi kan inte styra det där, säger han.

Arriva, som ansvarar för busstrafiken i Ekerö kommun, hade förstärkt busstrafiken på linje 322 mellan Brommaplan och Drottningholm. Utöver den vanliga trafiken hade 18 avgångar satts in till Drottningholm, och 22 avgångar tillbaka till Brommaplan. Men trots förstärkningen var det långa köer till bussarna. Dessutom gjorde det stora trycket på Ekerövägen att bussarna fastnade i trafiken.

Inför nästa år lovar Svenska slottsmässor att titta på förbättringar.

– Vi ska föra en dialog dels med slottet men också med Trafikverket, för att se om vi kan hitta någon annan lösning. Kanske flera bussar. Kanske begränsa trafiken. Jag vet inte, men vi får ha en dialog, säger Håkan Persson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter