Byter lag. Tapani Juntunen var tidigare valledare för Moderaterna i Skärholmen. Nu kandiderar han för SD. Foto: Arkivbild

Juntunen bytte M mot SD – nu vill han ställa upp i valet

Tapani Juntunen lämnade Moderaterna efter att ha gått ut med att han skulle rösta på Sverigedemokraterna i valet. Nu kandiderar han för samma parti.

  • Publicerad 09:17, 6 okt 2017

– Min ambition är att ställa upp i alla tre val för Sverigedemokraterna, sen får jag se vilka listor jag hinner komma med på, säger Tapani Juntunen.

Tidigare var han ledamot i stadsdelsnämnden och valledare för Moderaterna i Skärholmen. Men hans propagerande för striktare migrationspolitik och samarbete med SD retade upp Allianskollegorna.

SD-närmanden splittrar Alliansen i Skärholmen

Efter att han i våras skrev att han tänkte rösta på Sverigedemokraterna på sin Facebooksida lämnade Juntunen Moderaterna och sin plats i stadsdelsnämnden.

M-politiker vill rösta på SD – nu lämnar han partiet

Nu vill han kandidera för SD.

– Efter att ha hoppat av fick jag förfrågningar från både Sverigedemokraterna och partiet Medborgerlig samling. Till slut valde jag SD för att de är mer etablerade och tydliga i den fråga som varit min käpphäst de senaste åren – migrationspolitiken.

"Man får kompromissa"

Tapani Juntunen är öppet homosexuell och har tidigare kritiserat Sverigedemokraternas HBTQ-politik. Men han anser att migrationsfrågan är prioriterad.

– Då får man kompromissa, det finns inga partier där man håller med om allt. Och jag tror att vår HBT-politik kommer ändras i takt med att partiet växer och fler sekulära konservativa kommer in, det är inte de frågorna som är vår bärande kraft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.