AVGÅR. Benny Fredriksson slutar som vd på Stadsteatern. "Jag gör det av omsorg om Kulturhuset Stadsteaterns framtid", säger han. Foto: Matilda Rahm/Petra Hellberg

Kulturhuset Stadsteaterns vd avgår

Kulturhuset Stadsteaterns vd Benny Fredriksson avgår. Beskedet kommer bara dagar efter Aftonbladets granskning där ett 40-tal personer uttalat sig kritiskt mot teaterns VD.

  • Publicerad 14:01, 7 dec 2017

– Det är med stor sorg som jag bett att få bli entledigad från min tjänst. Jag gör det av omsorg om Kulturhuset Stadsteaterns framtid, säger Benny Fredriksson i ett pressmeddelande.

– Låt mig vara tydlig; jag lämnar med gott samvete. Jag är stolt över det som åstadkommits under den tid jag varit chef. Men nu har tonläget nått en punkt där detta hotas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt teatern ska Benny Fredriksson i ett brev till medarbetarna ha skrivit att man försöker lägga de senaste dagarnas turbulens bakom sig, att Kulturhuset Stadsteatern får fortsätta att vara ”den fantastiska plats som vi har skapat tillsammans”.

Teatern skriver vidare i pressmeddelandet att "Den utredning som staden tillsatt är fortfarande i sitt inledningsskeende. Utredningen kommer att fortsätta och tillföras externa resurser".

HR-chef Lena Joelsson kommer att föreslås att gå in som tillförordnad chef för verksamheten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.