Delar av Jakobsberg är just nu drabbat av strömavbrott. Foto: Mikael Andersson

Just nu: Över 1000 elkunder drabbade av strömavbrott i Jakobsberg

Strax efter klockan 17 på måndagskvällen drabbades drygt 1000 kunder av ett strömavbrott i Jakobsberg. Elbolaget Eon undersöker nu vad som är orsaken.

  • Publicerad 18:09, 16 apr 2018

Felet har uppstått någonstans mellan Viksjö och Kallhäll, på östra sidan av järnvägen, och påverkar delar av Jakobsberg, enligt Björn Persson på Eons pressjour.

– Vi har personal på väg dit nu för att undersöka vad felet består i, säger han till StockholmDirekt.

Det rör sig om drygt 1000 elkunder och enligt Björn Persson är det sannolikt både privatkunder och företag som drabbats. Tågtrafiken påverkas dock inte eftersom tågen får sin ström från annat håll, säger han.

Prognosen för när problemet kan vara löst är cirka klockan 20.30, enligt uppgift på Eons hemsida, men Björn Persson understryker att det är preliminära uppgifter.

– När vi har identifierat problemet är det brukligt att vi gör en omkoppling, då kan oftast de flesta kunder komma ut på nätet igen relativt snabbt, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35