Pendeltågen dras med förseningar. Foto: Mikael Andersson

JUST NU: Stora förseningar på pendeln

Alla pendeltågslinjer dras med förseningar på över en halvtimme just nu. Anledningen är att någon eller några under morgonen befunnit sig ute i spåren vid Årstaberg.

  • Publicerad 09:30, 8 nov 2017

- Spårspring är ett stort problem. Det händer alltför ofta att folk genar över spåren eller av andra skäl befinner sig där de inte ska vara, säger Jesper Pettersson, presstalesperson på SL.

När någon obehörig person upptäcks i spårområdet stoppas trafiken och sedan måste tågen till en början köra väldigt sakta förbi platsen för att inte riskera någon olycka.

- Nu är ju personerna borta men det blir följdförseningar. Jag kan inte säga exakt när trafiken kan rulla som vanligt igen, men förseningarna lär fortsätta minst en halvtimme-trekvart, säger Jesper Pettersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42