HALT OCH MÖRKT. Det ser ut att bli en tuff morgon för stockholms pendlare. Foto: Mostphotos

Stora störningar i SL-trafiken under tisdagsmorgonen

Bussar har stora problem med halkan och pendeltågen dras med förseningar. Det är en tuff morgon för stadens pendlare.

  • Publicerad 08:09, 12 dec 2017

Det ligger ett täcke av blötsnö över Stockholm. Och mer mer kan det komma. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i hela länet och det är risk för halt väglag. Det här ställer till det för busstrafiken.

– Har ju kommit en hel del snö i natt. Stora störningar för busstrafiken. Det är stora störningar på många håll just nu, säger Mattias Sjöström på SL:s pressjour.

För busstrafiken är det just nu värst i Huddinge och Botkyrka. Bussarna dras med förseningar i upp till 40 minuter på grund av det svåra väglaget, skriver SL på sin hemsida 8:58. Även i Haninge och Nynäshamn är det halt på vägarna. Här dras bussarna med generella förseningar på upp till 20 minuter.

Pendeltågen till och från Nynäshamn är också kraftigt försenade och går med oregelbunden trafik. Inte på grund av halka – men på grund av ett växelfel i Farsta strand.

Det är också stora förseningar i busstrafiken i flera delar av stan. Räkna med en tuff morgon i SL-trafiken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.